ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία για το εργοστάσιο της VPI

αγωνία-για-το-εργοστάσιο-της-vpi-47280

Σύννεφα πάνω από την VPI προκαλούν έντονο προβληματισμό στο προσωπικό που δεν εφησυχάζει καθώς οι πληροφορίες που διαχέονται το τελευταίο διάστημα δημιουργούν ανησυχία όσον αφορά στο καθεστώς συνέχισης λειτουργίας της μονάδας στο Βόλο που ανήκει στην ARTENIUS ΕΛΛΑΣ Α.Ε με έδρα την Αθήνα.

Μετά τις περικοπές σε επιδόματα που έγιναν μετά από μονομερή καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους της εταιρίας εργαζόμενοι και στελέχη του εργοστασίου γίνονται καθημερινά αποδέκτες διαφόρων πληροφοριών, που αντί να τους καθησυχάσουν προκαλούν μεγαλύτερη αγωνία και προβληματισμό όσον αφορά το μέλλον του εργοστασίου στο οποίο απασχολούνται περίπου 90 άτομα στη μονάδα της Β’ ΒΙΠΕ στο Βόλο.

Τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και προτού ακόμη κοπάσει ο θόρυβος από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για τα επιδόματα, κυκλοφορούν διάφορες φήμες περί συζητήσεων για το μέλλον του εργοστασίου.

Στις 31 Ιανουαρίου όπως έγινε γνωστό επίκειται διοικητικό συμβούλιο της ARTENIUS EΛΛΑΣ στην Αθήνα, στο οποίο, όπως λένε οι πληροφορίες, επίκειται να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις που θα κρίνουν εν πολλοίς και την πορεία της λειτουργίας του τοπικού εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να σημειωθεί ότι γίνονται αποδέκτες διαφόρων πληροφοριών τις οποίες ωστόσο είναι δύσκολο να «φιλτράρουν», καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τα κεντρικά από την Αθήνα αφενός και αφετέρου για πολλές από τις πληροφορίες που διοχετεύονται εκτιμάται ότι αυτό γίνεται με στόχο να καμφθούν οι ίδιοι και να υποχωρήσουν σε απαιτήσεις που κατά καιρούς το τελευταίο διάστημα φέρεται να επιχείρησε η εταιρία να «θέσει στο τραπέζι» της διαπραγμάτευσης στην κατεύθυνση μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων μέχρι και 30%, επικαλούμενη την οικονομική κρίση και τη μείωση κερδών.

Στην ARTENIUS EΛΛΑΣ Α.Ε. συμμετέχουν με ποσοστό 35% τα ΕΛΠΕ, ενώ το 65% του χαρτοφυλακίου των μετοχών ανήκει σε Πορτογαλλοϊσπανικό Όμιλο που το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει διάφορα σενάρια για την πορεία της μονάδας παραγωγής ρητίνης PET για χρήση στη συσκευασία τροφίμων και στην εμφιάλωση ποτών. Μέρος της παραγωγής PET διατίθεται στην ελληνική αγορά μέσω του δικτύου πωλήσεων χημικών του Ομίλου.
Χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τόσο με συνδικαλιστές του σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο, όσο και με στελέχη της εταιρίας, όμως οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες όσον αφορά στις προθέσεις της εταιρίας, που εκτός απροόπτου θα αποσαφηνιστούν στο διοικητικό συμβούλιο που αναμένεται τέλος του μήνα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου