ΤΟΠΙΚΑ

Υποτροφίες σε άπορους φοιτητές

υποτροφίες-σε-άπορους-φοιτητές-47321

Αδυναμία κάλυψης των αναγκών των παιδιών τους δηλώνουν όλο και περισσότεροι γονείς, οι οποίοι ζητούν όλο και πιο έντονα την συνδρομή της τοπικής Εκκλησίας, η οποία στηρίζει αντιστοίχως και τους άπορους φοιτητές. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε το πρόγραμμα υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για το έτος 2013.

Οι εν λόγω υποτροφίες αφορούν 33 φοιτητές της περιοχής μας, οι οποίοι προέρχονται από οικογένειες με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα και σπουδάζουν σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ανά την Ελλάδα. Το όλο πρόγραμμα έχει προϋπολογιστεί, για το εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος 2013, στο ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο θα δοθεί σε άπορες οικογένειες φοιτητών. «Οι υποτροφίες δίνονται κάθε χρόνο, ανανεώνονται και αξιολογούνται και εντάσσονται πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας» υπογραμμίζουν στελέχη της Μητρόπολης Δημητριάδος. Οι προαναφερθείσες υποτροφίες θα δοθούν σε άπορες οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω ανεργίας, με την γνωμοδότηση της κοινωνικής υπηρεσίας της Μητροπόλεως, που γνωρίζει την κάθε περίπτωση.
Τόσο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος όσο και οι κληρικοί που διακονούν τους ενοριακούς ναούς, γίνονται σε καθημερινή βάση αποδέκτες της αγωνίας πολυάριθμων συμπολιτών, οι οποίοι αδυνατούν λόγω ανεργίας να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των παιδιών τους. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, συμπολίτες ομολογούν ότι δεν είναι σε θέση να καλύψουν το ενοίκιο και τα γενικότερα έξοδα των παιδιών τους που σπουδάζουν, ζητώντας με δάκρια στα μάτια την στήριξη της ενορίας τους. Οι φωνές αγωνίας πληθαίνουν διαρκώς, εντείνοντας, όπως είναι προφανές, τον προβληματισμό και την ετοιμότητα των στελεχών της τοπικής Εκκλησίας. Τα αιτήματα είναι πολλά αλλά απευθύνονται κυρίως στην κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης και καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να δοθούν λύσεις.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου