ΤΟΠΙΚΑ

Εκκληση του Επιμελητηρίου για τους όγκους σκουπιδιών

εκκληση-του-επιμελητηρίου-για-τους-όγ-74295
Με το Σύλλογο των εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας συναντήθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης. Η συνάντηση έγινε στο πρώην Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, όπου συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Ο κ. Μπασδάνης εξέφρασε στο σύλλογο την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα τους, προκειμένου κανείς εργαζόμενος να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα, αφού όπως υπογράμμισε κάθε χαμένη θέση εργασίας, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, προκαλεί αλυσιδωτές συνέπειες σε όλη την κοινωνία, αφού βαθαίνει την ύφεση και την ανεργία αφενός και αφετέρου προκαλεί σημαντικά προβλήματα και στην αγορά, η οποία τα τρία τελευταία χρόνια δέχεται απανωτά χτυπήματα εξαιτίας της μειωμένης αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ζήτησε, ωστόσο, από το Σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ να καταβληθεί κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που γίνονται, ειδικά στον τομέα της καθαριότητας, ώστε να υπάρξει μέριμνα ειδικά για τις σχολικές μονάδες στη Νέα Ιωνία, αλλά και στην εμπορική αγορά και στα σημεία όπου παρατηρείται ιδιαίτερη κίνηση, ώστε να εξαλειφθούν τυχόν εστίες μόλυνσης εξαιτίας της πολυήμερης παραμονής των απορριμμάτων στους δρόμους.
Η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε με την επισήμανση ότι ο αγώνας των δημοτικών υπαλλήλων θα πρέπει να δικαιωθεί και να μην προχωρήσει η διαδικασία της διαθεσιμότητας, που όπως τόνισε ο κ. Μπασδάνης, αναμένεται μαζί με τις μεγάλες περικοπές σε πόρους που υφίσταται η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας των όσων προβλέπουν τα νέα μέτρα να αποτελέσουν το «κύκνειο άσμα» για τους Δήμους, που αποτελούν το τελευταίο «αποκούμπι» των πολιτών σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου