ΤΟΠΙΚΑ

Σε επίσχεση εργασίας στον Φωκά

σε-επίσχεση-εργασίας-στον-φωκά-74574

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν 17 από τους 32 εργαζόμενους στην αλυσίδα των καταστημάτων Φωκάς που έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 προκειμένου να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους. Η επίσχεση εργασίας ξεκίνησε από τις 5 Δεκεμβρίου και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εστάλη από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας και εκδόθηκε από τους εργαζόμενους.

«Βάλαμε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι που είναι σε επίσχεση, «τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αντί όμως οι θυσίες των δικαιωμάτων μας για την επιχείρηση να πιάνει τόπο, το αποτέλεσμα ήταν να είμαστε απλήρωτοι τρεις μήνες. Να πληρωνόμαστε σε δόσεις! Να έχουμε δει ήδη 4 συναδέλφους μας να απολύονται. Και όταν μετά από επανειλημμένες συζητήσεις μεταξύ εργοδοσίας και προσωπικού για το πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση, η απάντησή τους – και η απαίτησή τους – ήταν «κάντε υπομονή (δουλεύοντας απλήρωτοι), γιατί δεν ξέρουμε πότε (και αν) θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τα δεδουλευμένα σας!!!», τότε και εμείς απαντήσαμε με επίσχεση εργασίας».

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αφήνουν αιχμές για το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν είχαν τη στήριξή του προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους και καλούν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους άλλων κλάδων να τους συμπαρασταθούν τονίζοντας: «Ξέρουμε πως και εσείς έχετε κάνει θυσίες για να συνεχίζουν οι εργοδότες μας να βγάζουν κέρδη από τις δικές μας μειώσεις μισθών, από το δικό μας πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να βάζουμε «πλάτη» σε αυτή την κατάσταση που μόνο χειρότερα μπορεί να μας φέρει». Σε όσους προσέφυγαν σε επίσχεση εργασίας σύμφωνα με τους ίδιους οφείλονται μέρος των αποδοχών του Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κατάστημα Φωκάς στο Βόλο λειτουργεί κανονικά, αφού σε επίσχεση έχουν προχωρήσει οι 17 από τους 32 εργαζόμενους.

Η εταιρία Fokas επέλεξε την υποβολή αίτησης για την υπαγωγή στο άρθρο 99 επικαλούμενη αδυναμία να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις κυρίως λόγω της μεγάλης μείωσης των πωλήσεων και του υψηλού δανεισμού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου