ΤΟΠΙΚΑ

Δίχως τέλος… το θρίλερ του αγνοούμενου Ισπανού

δίχως-τέλος-το-θρίλερ-του-αγνοούμενο-79694
Περιέπλεξε, παρά έκλεισε για τις ελληνικές τουλάχιστον αρχές, το σήμα που εστάλη στις 29 Νοεμβρίου από την Interpol Βελγίου για τον εντοπισμό του Ισπανού Jose Benito Sanchez, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 22 Αυγούστου από το νησί της Σκιάθου, όπου βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές.
«Σας καλούμε να σταματήσετε τις έρευνες. Ο Jose Benito Sanchez βρέθηκε στο Βέλγιο. Σας ευχαριστούμε για τη συνδρομή μας», ανέγραφε το έγγραφο της Interpol, που παρέλαβε η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, για την οποία η υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης παρέμενε ανοιχτή.
Όταν, όμως, αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας επικοινώνησαν με τον δικηγόρο της οικογένειας του 56χρονου στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να συμπληρώσουν κομμάτια του περίεργου «παζλ» για το πώς ο Ισπανός τουρίστας έφυγε από τη Σκιάθο -με δεδομένο ότι είχε εντοπιστεί στο Βέλγιο όπου ζούσε και εργαζόταν- πληροφορήθηκαν ότι η οικογένεια δήλωνε πλήρη άγνοια για τον εντοπισμό του αγνοούμενου! Η «είδηση» του εντοπισμού του, με βάση το σήμα της Interpol και την ενημέρωση της τοπικής Αστυνομίας, είχε φτάσει ήδη στα μέλη της οικογένειας μέσω του διαδικτύου, αφού η ανάρτηση στο site του «Ταχυδρόμου» είχε ταξιδέψει παντού.
Μέσω του εθνικού τμήματος της Interpol η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ζήτησε διευκρινίσεις και πληροφορίες για την υπόθεση, εάν τελικά εντοπίστηκε και εάν δεν εντοπίστηκε γιατί κλείνουν οι έρευνες.

Η νέα απάντηση από Βέλγιο ήταν ότι το «alert» για τον Jose Benito Sanchez ακυρώθηκε μετά από αίτημα του Εισαγγελέα Βρυξελλών, χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας επανήλθε με νεότερο έγγραφο ζητώντας διευκρινίσεις και βρίσκεται σε αναμονή απαντήσεων, μήπως και δοθεί τέλος σε αυτό το απίστευτο μυστήριο.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου