ΤΟΠΙΚΑ

«Παγώνουν» οι υπάλληλοι της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

παγώνουν-οι-υπάλληλοι-της-δ-νσης-δευ-80039

Χωρίς θέρμανση εργάζονται οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που στεγάζεται στο κτίριο Μουρτζούκου. Οι συνθήκες, τις τελευταίες μέρες, που η θερμοκρασία έχει σημειώσει σημαντική πτώση, είναι πολύ άσχημες, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πολυώροφο, γυάλινο κτίριο, χωρίς στοιχειώδη μόνωση. Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο διευθυντής της Υπηρεσίας, κ. Γιώργος Δοδοντσάκης, έχει προβεί σε επανειλημμένες οχλήσεις προς την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για την προμήθεια πετρελαίου, ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν έχει γίνει, μέχρι σήμερα, τίποτε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, έχει προκύψει πρόβλημα με τον παλιό προμηθευτή πετρελαίου και ακόμη δεν έχει προχωρήσει ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη του νέου προμηθευτή. Στο μεταξύ, το σύστημα ηλεκτροδότησης του κτιρίου είναι πεπαλαιωμένο και δε στηρίζει τη χρήση – έστω – κάποιων ηλεκτρικών θερμαντικών εστιών που θα μπορούσαν να μετριάσουν το πρόβλημα. Αποτέλεσμα είναι, οι 41 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να εργάζονται, σε συνθήκες θερμοκρασίας, λίγο πάνω από τους 3 – 4 βαθμούς Κελσίου, φορώντας πανωφόρια και γάντια.

Δεν είναι όμως, μόνο η έλλειψη θέρμανσης που κάνει δύσκολες τις συνθήκες εργασίας στο κτίριο Μουρτζούκου, αλλά και οι ελλείψεις στον εξοπλισμό της υπηρεσίας, η οποία δε διαθέτει, εδώ και μέρες, φωτοτυπικό μηχάνημα, ελλείψει ανταλλακτικών! Όπως δήλωσε ο κ. Δοδοντσάκης, κάποιες στοιχειώδεις προμήθειες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της Διεύθυνσης, θα μπορούσαν να καλύπτονται αν της εκχωρούνταν ένα μικρό κονδύλι από την Περιφερειακή Ενότητα για το σκοπό αυτό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου