ΤΟΠΙΚΑ

Διπλωματικός μαραθώνιος για να «κλείσει» η ανάθεση των Αγώνων σε Βόλο και Λάρισα

διπλωματικός-μαραθώνιος-για-να-κλεί-851206

Διπλωματικός μαραθώνιος βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πεσκάρα της Ιταλίας, καθώς μέχρι και η τελευταία ψήφος θα είναι πολύτιμη μέχρι τέλους.
Η ελληνική αποστολή έχει αποδυθεί σε έναν διπλωματικό αγώνα άνευ προηγουμένου, το παρασκήνιο βέβαια δίνει και παίρνει, με όλους να συμφωνούν στις διαβουλεύσεις και τις ζυμώσεις που γίνονται ότι ο μαγικός αριθμός για την υποψηφιότητα Βόλου- Λάρισας 2013 είναι το «34».
Πολλοί λένε ότι ξεκινάμε με βάση τις 30 ψήφους, επισήμανε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υψηλόβαθμο στέλεχος της Επιτροπής. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να είναι σίγουρος μέχρι και την τελευταία στιγμή, αφού τόσο οι Κροάτες, όσο και οι Τούρκοι, είναι ιδιαίτερα «σκληροί» στις διαπραγματεύσεις.
Σαν Μαρίνο και Ανδόρα… είναι δύο αντιπροσωπείες τις οποίες «παίζουμε μαν του μαν», έλεγε το ίδιο στέλεχος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, που ωστόσο εμφανίζονταν πολύ συγκρατημένος, αν και ο ίδιος έλεγε ότι το κλίμα «μυρίζει» Λωζάνη, τότε που τελικά η ζυγαριά έγειρε υπέρ της Ελλάδας που κέρδισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ατού οι υποδομές
Οι προσπάθειες όλων στρέφονται στο να έχουμε το «θετικό αποτέλεσμα» από τον πρώτο γύρο, διότι όλοι εκτιμούν ότι στο δεύτερο γύρο μπορεί να υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις.
Ατού για την ελληνική υποψηφιότητα οι υποδομές, η προηγούμενη εμπειρία αλλά και «οι διπλωματικές ζυμώσεις» στις οποίες το όνομα και οι επαφές μόνο της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και των άλλων κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων που βρίσκονται εδώ, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.
Μέχρι ωστόσο την τελευταία στιγμή Κροατία και Μερσίνα δίνουν έντονο παρών.
Ειδικά η Κροατία φαίνεται ότι πριν ακόμη ξεκινήσει η ψηφοφορία έχει ένα προβάδισμα.
Τις τελευταίες ώρες επίσης και η Μερσίνα διπλωματικά κυρίως κινείται έξυπνα και μεθοδικά.
Στις 7 περίπου ώρα Ελλάδας σήμερα… όλα θα έχουν κριθεί. Σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο είναι σίγουρο πάντως ότι Βόλος και Λάρισα έχουν βγει ήδη κερδισμένοι από όλη αυτή τη διαδικασία, που για πρώτη φορά «ένωσε δύο πόλεις» και έδωσε προοπτική στο δίπολο της Θεσσαλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου