ΤΟΠΙΚΑ

Στα σύνορα προς απέλαση 58 μετανάστες

στα-σύνορα-προς-απέλαση-58-μετανάστες-851206

Σε υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης προωθήθηκαν χθες το απόγευμα οι 58 από τους 63 Πακιστανούς λαθρομετανάστες, που εντοπίστηκαν να μεταφέρονται στοιβαγμένοι σε βυτιοφόρο.
Ύστερα από 24ωρη φιλοξενία τους στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, αναχώρησαν χθες υπό τις διαμαρτυρίες εκπροσώπων φορέων και φοιτητών που συγκεντρώθηκαν στο χώρο. Πέντε από τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι, μεταφέρθηκαν για προσωρινή φιλοξενία στο κτίριο της «Άρσις», μετά από εντολή του εισαγγελέα.
Οπως είπε η επικεφαλής της ομάδας νομικής στήριξης μεταναστών του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Ελένη Δημητρίου, η Τουρκία, τελευταίος σταθμός απ’ όπου προέρχονταν οι μετανάστες, δεν τους δέχθηκε. Αντίθετα το περασμένο καλοκαίρι είχε αποδεχθεί να “υποδεχθεί” τους 90 Κούρδους μετανάστες από το Βόλο, “για ευνόητους λόγους”, όπως είπε η κ. Δημητρίου.
Στο μεταξύ δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Βόλου Αχ. Ζήσης εναντίον του 32χρονου οδηγού του βυτιοφόρου. Ο 32χρονος παραπέμφθηκε στον Ανακριτή, από όπου πήρε προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.
Είναι η δεύτερη φορά που απασχολεί τις διωκτικές αρχές παρόμοια υπόθεση. Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό και ενός δεύτερου Έλληνα, ο οποίος ήταν ο προπομπός στο ταξίδι της «ντροπής» και προπορεύονταν δηλαδή του βυτιοφόρου με Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Ο Εισαγγελέας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έδωσε εντολή για την προσωρινή φιλοξενία στο κτίριο της «Άρσις» πέντε ανηλίκων λαθρομεταναστών από το Πακιστάν, ενώ εις βάρος των λαθρομεταναστών δεν ασκήθηκε δίωξη έπειτα και από τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Εφετών.
Μετά τις πρώτες βοήθειες, νερό, φαγητό και είδη ένδυσης και υπόδησης που προσφέρθηκαν στους εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες, οι οποίοι ανέφεραν ότι για τη μεταφορά τους από το Πακιστάν πλήρωσαν ο καθένας 2.000 έως 3.000 ευρώ, χθες το απόγευμα προωθήθηκαν σε υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης.
Εκπρόσωποι φορέων συγκεντρώθηκαν, κατά τη διάρκεια της επιβίβασης των λαθρομεταναστών σε λεωφορεία, μπροστά από το Εκθεσιακό Κέντρο και διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να εμποδίσουν τη μεταφορά τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου