ΤΟΠΙΚΑ

Δεν… πρόλαβαν να διαμαρτυρηθούν οι φοιτητές!

δεν-πρόλαβαν-να-διαμαρτυρηθούν-οι-φο-851206

Δεν πρόλαβαν… να διαμαρτυρηθούν φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του τοπικού ακαδημαϊκού ιδρύματος, η οποία ολοκληρώθηκε με διαδικασίες εξπρές.
Η παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο νόμο-πλαίσιο και το κτίριο Ματσάγγου, στην οποία με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι, στάθηκε αδύνατο να πραγματοποιηθεί, καθώς όταν μετέβησαν στην αίθουσα «Σαράτση», χώρο συνεδρίασης των μελών της Συγκλήτου, οι διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί.
Η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε λίγα και διαδικαστικά θέματα, όπως αναφέρθηκε, με αποτέλεσμα η διάρκεια της συνεδρίασης να διαρκέσει λίγη ώρα.
Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Άγγ. Κότιος ενημέρωσε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου κυριάρχησε ο προϋπολογισμός, ενώ συζήτηση έγινε για τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη από την πλευρά της πρυτανικής αρχής σχετικά με το μείζον πρόβλημα του κτιριολογικού προβλήματος.
Ο κ. Κότιος στη διάρκεια των δηλώσεών του, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Συγκλήτου, αναφέρθηκε και στην «παρεξήγηση» με τη δημοτική αρχή Βόλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να λύσει το κτιριολογικό του πρόβλημα, εκμεταλλευόμενο και το κτίριο Ματσάγγου.
Στις προθέσεις της πρυτανικής αρχής δεν είναι το κτίριο Ματσάγγου να αποποιηθεί του χαρακτήρα του, όπως είπε, και επανέλαβε ότι «πάγια θέση είναι το Πανεπιστήμιο να είναι πρώτα και κύρια χρήσιμο για την ίδια την ακαδημαϊκή και φοιτητική κοινότητα και συγχρόνως να έχει εποικοδομητική λειτουργία στην τοπική κοινωνία».
Εκτός από το κτίριο Ματσάγγου, οι φοιτητές είχαν προγραμματίσει χθες να διαμαρτυρηθούν για το νέο νόμο πλαίσιο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ζητώντας για άλλη μια φορά τη μη εφαρμογή του.
Από την πλευρά τους οι φοιτητές, που έμειναν με την… όρεξη για παράσταση διαμαρτυρίας, ανέφεραν ότι η Σύγκλητος συνεδρίασε με διαδικασίες «αστραπή».
Οι φοιτητές έχουν αποφασίσει ότι οι διαμαρτυρίες τους θα συνεχιστούν. Για την επόμενη Πέμπτη 1 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί νέα πορεία διαμαρτυρίας, ενώ όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι θα κληθούν να αποφασίσουν για τη συμμετοχή τους σε γενικές συνελεύσεις από την ερχόμενη Δευτέρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου