ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα…2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα2-φορές-851206

Δήλωση του Νομάρχη

Στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνει ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας. Με ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:
«Έχω επιλέξει να μην προβαίνω σε σχολιασμούς που δυναμιτίζουν το καλό κλίμα και υπονομεύουν την ενότητα. Άλλωστε, σε καμία περίπτωση δεν θα διεκδικούσα δάφνες “στρατηγού”. Εάν όμως μιλάμε για στρατηγικές, εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι το εξής:
Στη Μαγνησία, η πολιτική αντιπαράθεση για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται με χαμηλούς τόνους και σε ιδιαίτερα πολιτισμένα πλαίσια. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Κάποιοι έχουμε εργαστεί συνειδητά και συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση. Οι θερμοκέφαλες και φανατισμένες φωνές πρέπει να απομονωθούν και να συνεχιστεί η διαδικασία με σύγκριση επιχειρημάτων και όχι με ανταλλαγή ύβρεων και απαράδεκτων υπαινιγμών. Κατά τα λοιπά, θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά ότι είναι δικαίωμα όλων να εκφράζουν ανοιχτά, θαρραλέα και χωρίς προκαταλήψεις την άποψη τους στο δημόσιο διάλογο. Η πολιτική δεν είναι ένα παιχνίδι εκ του ασφαλούς, αλλά επιλογές σταθμισμένου ρίσκου.
Τα πολιτικά στελέχη πρέπει να τολμούν να διαμορφώνουν τις εξελίξεις και να μην κρύβονται».

Εως το βράδυ
Υπομονετικά έδειξαν να περιμένουν τον νομάρχη Μαγνησίας και τα μέλη του νομαρχιακού κλιμακίου τα μέλη των τοπικών συμβουλίων στη Μακρυράχη και το Πουρί. Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ ο νομάρχης, αντινομάρχες και υπηρεσιακά στελέχη πέρασαν τη μέρα τους προχθές στη Ζαγορά, κοντά στα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής.
Εντυπωσιακή χαρακτηρίστηκε η συμμετοχή κατοίκων σε διαδοχικές συσκέψεις και συναντήσεις που έγιναν, θέλοντας να μιλήσουν «πρόσωπο με πρόσωπο» για τα προβλήματά τους και να ενημερωθούν.
Β.Σ.

«Πετάχτηκε» στη συνέλευση
Στο τέλος της ολοήμερης και διεξοδικής ενασχόλησής του με τα προβλήματα της Ζαγοράς, πετάχτηκε και μέχρι τη Δημοτική συνέλευση του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Στην σύντομη παρέμβασή του δεν παρέλειψε να μιλήσει περί ενότητας του κόμματος και να επαναλάβει αυτό που τονίζει κάθε φορά, πως δηλαδή «δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει η 11η, αλλά η 12η…»
Β.Σ.

Με αξιοπιστία
Συνάντηση ζήτησε και είχε χθες με τον Κώστα Βολιώτη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας ο νομάρχης κ. Παπατόλιας, με τον οποίο συζήτησε για το θέμα που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, περί «αεροψεκασμών στην πόλη του Βόλου».
Ο νομάρχης ενημέρωσε τον κ. Βολιώτη για τη σύσκεψη που θα διοργανώσει η ΝΑΜ στο τέλος Νοεμβρίου με κύριο θέμα την αέρια ρύπανση και τόνισε σε όλους τους τόνους ότι κάθε ενέργεια γύρω από το περιβάλλον «πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και αξιοπιστία».
Β.Σ.

Ηταν προετοιμασμένη
Εντυπωσιασμένα δήλωναν χθες στελέχη της Νομαρχίας για το βαθμό που ήταν προετοιμασμένη η Δήμαρχος Ζαγοράς Αφροδίτη Μανίνη κατά την προχθεσινή επίσκεψη στην περιοχή του κλιμακίου της ΝΑΜ.
Α.Τ.

Τα μηχανήματα
αποχιονισμού
Αρχίζει από τις επόμενες μέρες η τοποθέτηση των μηχανημάτων αποχιονισμού της ΝΑΜ σε όλα τα ευαίσθητα οδικά σημεία της Μαγνησίας ενόψει επερχόμενου χειμώνα.
Α.Τ.

Γιατί έφυγε;
Δικαίως εξεμάνη προχθές το απόγευμα στην TRT ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας Γιάννης Πρίντζος για το θέμα του περιβάλλοντος. Βρήκε όμως και «πάτημα» που το έδωσε η Νομαρχιακή Αρχή Παπατόλια. Εδώ και τρεις μήνες χηρεύει η θέση του αρμόδιου Διευθυντή Περιβάλλοντος Γ. Στεριανού, ο οποίος αποσπάστηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση της οδού Κωνσταντά.
Ποια ήταν τα αίτια που ζήτησε απόσπαση ο κ. Στεριανός; Οι αντίθετες πολιτικές πεποιθήσεις του με τη σημερινή ηγεσία της ΝΑΜ ή η δυσαρμονία των σχέσεών του με τον αρμόδιο Αντινομάρχη που τον εξώθησαν σε παραίτηση; Πάντως οι πληροφορίες θέλουν το Νίκο Ντίτορα να έχει αγαστή συνεργασία με τον κ. Πουρνάρα που εκτελεί χρέη διευθυντή στην υπηρεσία.
Α.Τ.

Ακόμη μία κενή
θέση…
…Πάντως, εκτός από τη θέση του Δ/ντή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, κενή παραμένει και η θέση του Διευθυντή της Δ/νσης Πρόνοιας της ΝΑΜ, η οποία δεν πρόκειται και αυτή να καλυφθεί άμεσα…
Α.Τ.

Εχουν ξεκινήσει
οι διεκδικήσεις
Εχουν ξεκινήσει από το Δασαρχείο οι διαδικασίες για να κηρυχθούν αναδασωτέες οι δημόσιες δασικές εκτάσεις. Τα παραπάνω υποστήριξε χθες ο Νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην Πεντέλη…
Α.Τ.

Είμαστε αουτσάιντερ
Συγκρατημένη ήταν η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε χθεσινή τηλεοπτική της συνέντευξη από την Πεσκάρα της Ιταλίας στο δελτίο ειδήσεων της TRT. Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια το παιχνίδι ήταν χαμένο, τώρα είμαστε βασικό αουτσάιντερ, είπε μεταξύ άλλων η Υπουργός Εξωτερικών. Βέβαια το να διαθέτεις τον πληρέστερο φάκελο και να είσαι αουτσάιντερ αποδεικνύει ότι πολλά πράγματα παίζουν ρόλο στη σημερινή ψηφοφορία.
Χ.Μ

Και ο Πύρρος μαζί μας
Στο δελτίο ειδήσεων της TRT μίλησε χθες από την Πεσκάρα και ο πολυολυμπιονίκης της Αρσης Βαρών Πύρρος Δήμας, ο οποίος συμμετέχει στην ομάδα διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων.
Εντύπωση προκάλεσε η φράση του: «Δεν ξέρω τι θα γίνει στην ψηφοφορία, εκείνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι αν ψήφιζαν οι αθλητές, σίγουρα θα είχαμε πάρει τους αγώνες!». Άλλα τα μάτια των αθλητών κι άλλα των… αθανάτων, Πύρρο μου.
Χ.Μ

Μεγάλη ευκαιρία
Η πρώην Υπουργός Τουρισμού και παλιότερα Αθλητισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μιλώντας από την Πεσκάρα, επισήμανε πως είναι τεράστια ευκαιρία για τη Θεσσαλία οι Μεσογειακοί Αγώνες. Η πολύπειρη πρώην υπουργός μίλησε για την κατασκευή μεγάλων υποδομών, αλλά και για την αυξημένη πιθανότητα δημιουργίας ολοκληρωμένων τουριστικών επενδύσεων. Δίκιο έχει, αλλά πρώτ΄ απ΄ όλα σήμερα πρέπει να αναλάβουμε τη διοργάνωση.
Χ.Μ

Βασικό επιχείρημα
Οι υποστηρικτές του Ευάγγελου Βενιζέλου στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Βόλο στάθηκαν ιδιαίτερα στη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία της 11ης Νοεμβρίου. Δείχνουν να πιστεύουν οι άνθρωποι του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι όσο μεγαλύτερη θα είναι η συμμετοχή του κόσμου, τόσο ευνοϊκότερο θα είναι το αποτέλεσμα για το βουλευτή Θεσσαλονίκης. Για να δούμε, αν θα τους επιβεβαιώσει η συμμετοχή και το ποσοστό.
Χ.Μ

Αυτά γίνονται στην Αθήνα
Δεν υπήρξε τουλάχιστον μέχρι χθες επίσημη αντίδραση από την τοπική ένωση βενζινοπωλών για την έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σύμφωνα με την οποία πολλοί πρατηριούχοι κλέβουν στην αντλία. Μάλλον η τοπική ένωση πιστεύει ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στην Αθήνα και η κοινωνία της Μαγνησίας είναι αγγελικά πλασμένη. Εκτός αν το θέμα καίει και αφήνουν να περάσει η αναμπουμπούλα. Χ.Μ

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΣΚΑΡΑ
*Φοβερά συνεπείς με τον αντικαπνιστικό τους αγώνα οι Ιταλοί. Δεν επέτρεπαν επ’ ουδενί σε κανέναν το κάπνισμα. Όλοι εκτός κτιρίων… με αποτέλεσμα από υπουργούς μέχρι και τους δημοσιογράφους ανά ομάδες να αναζητούν… καπνιστήριο έξω. Πειθαρχία πάνω από όλα σε ένα νόμο που ψηφίστηκε επί Μπερλουσκόνι και παραμένει ενεργός και κραταιός δυόμισι χρόνια μετά…

*Με πολύ μεγάλη ανυπομονησία οι Τούρκοι περίμεναν χθες την Ντόρα Μπακογιάννη. Ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν πότε θα φτάσει η Υπουργός Εξωτερικών, ειδικά οι επίσημοι της Μερσίνα, που όπως έλεγαν έχουν ακούσει πολλά για την ΥΠΕΞ, ήθελαν όμως να τη δούνε και από κοντά. Μαζί με την Υπουργό Εξωτερικών αναμένονταν και ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

*Τούρκοι και Έλληνες παρά τον «ανταγωνισμό της υποψηφιότητας» συγχρωτίζονται συχνά στους διαδρόμους του ξενοδοχείου. Αυτοί που βλέπεις να κρατούν αποστάσεις είναι οι Κροάτες που «αισθάνονται» σε σχέση με άλλες φορές πιο σίγουροι. Χθες πάντως είχαν ετοιμάσει το μεσημέρι το δικό τους happening για τους εκλέκτορες με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

*Καταχειροκρότησαν όλοι την Εστουδιαντίνα, που πραγματικά στο προχθεσινό κονσέρτο παρουσίασε ένα σύνολο εκπληκτικό.
Τα τραγούδια και οι μουσικές έδεναν τόσο με το όμορφο θεατράκι… της Πεσκάρα, με αποτέλεσμα το σύνολο να είναι άπαιχτο…

*Στην Πεσκάρα χθες έφτασε και ο Ολυμπιονίκης Πύρος Δήμας για να στηρίξει την ελληνική υποψηφιότητα.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ντ. Μπακογιάννη: «Εχουμε κερδίσει τη μάχη της αναβάθμισης των Μεσογειακών Αγώνων»

Την εκτίμηση ότι η κοινή υποψηφιότητα Βόλου-Λάρισας είναι «ένα δυνατό αουτσάιντερ» για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, έκανε απόψε από την Πεσκάρα, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η κα Μπακογιάννη, που αφίχθη σήμερα στην ιταλική πόλη, επισήμανε ότι η ελληνική υποψηφιότητα «έχει κερδίσει πριν από την ψηφοφορία τη μάχη των ιδεών και τη μάχη της αναβάθμισης των Μεσογειακών Αγώνων».
«Ξεκινήσαμε μία πάρα πολύ δύσκολη μάχη. Ξεκινήσαμε με μία κατάσταση που φαινόταν παντελώς διαμορφωμένη. Σήμερα το βράδυ, ύστερα μετά από έναν πολύ μεγάλο αγώνα, δεν είμαστε εμείς το φαβορί. Είμαστε ένα αουτσάιντερ. Ένα δυνατό αουτσάιντερ. Οπότε τα πάντα θα κριθούν στην ψηφοφορία. Αυτή τη μάχη τη δώσαμε όλοι μαζί. Την έδωσε η τοπική αυτοδιοίκηση, η οργανωτική επιτροπή, η ελληνική κυβέρνηση, οι βουλευτές κ.α. Όσο μπορούσαμε να βοηθήσουμε το Βόλο και τη Λάρισα, αυτό ακριβώς κάναμε. Αύριο είναι μία πολύ μεγάλη ημέρα για όλους. Αυτό που έχουμε κερδίσει πριν από την ψηφοφορία είναι τη μάχη των ιδεών. Έχουμε κερδίσει τη μάχη της αναβάθμισης των Μεσογειακών Αγώνων. Μία διαφορετική Μεσόγειος την οποία όλοι ονειρευόμαστε. Αυτό είναι ήδη ένα πολύ μεγάλο κεκτημένο», είπε η κα Μπακογιάννη.
Και κατέληξε: «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με την ψηφοφορία. Έχουμε όλοι άγχος. Η διοργάνωση τόσο μεγάλων διοργανώσεων, είναι ένα μεγάλο συν για την περιφέρεια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και σε επίπεδο υποδομών και σε επίπεδο οργάνωσης και στο επίπεδο της γνωριμίας που γίνεται με την ευρύτερη περιοχή, την οποία μαθαίνει όλος ο κόσμος. Βεβαίως μία καλή διοργάνωση είναι ένα πολύ μεγάλο συν για τη χώρα. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μας έμεινε μία εξαιρετική κληρονομιά. Όλοι ξέρουν πια παγκοσμίως, ότι η Ελλάδα μπορεί να διοργανώνει, με πολύ μεγάλη επιτυχία, πολύ μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Δεν υπάρχει ακόμη πανηγυρικό κλίμα. Το αφήνουμε για αύριο το βράδυ. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Η προσπάθεια είναι πολύ μεγάλη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου