ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία τριών Δημάρχων

συνεργασία-τριών-δημάρχων-83042
Με στόχο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 στο Δημαρχείο Φαρσάλων οι Δήμαρχοι Αλμυρού, Σοφάδων και Φαρσάλων, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, Μπάμπης Παπαδόπουλος, και Άρης Καραχάλιος αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο της συνάντησης η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για συνεργασία μεταξύ των τριών Δήμων, για την προώθηση ζητημάτων και συμφερόντων κοινού ενδιαφέροντος των τοπικών κοινωνιών. Οι τομείς επάνω στους οποίους δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση κατά τη συζήτηση αφορούσε κυρίως στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, τον πολιτισμό αλλά και τον τουρισμό.
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης κοινή διαπίστωση των τριών Δημάρχων αποτέλεσε ότι: «Οι Δήμοι Αλμυρού, Σοφάδων και Φαρσάλων αποτελούν τη νότια πλευρά της Θεσσαλίας με πολλά και σημαντικά κοινά χαρακτηριστικά αλλά και αρκετά συμπληρωματικά γνωρίσματα. Είμαστε πεπεισμένοι», σημείωσαν, «ότι αυτός ο τόπος κρύβει ανεξάντλητες δυνατότητες».
Μάλιστα ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκος δήλωσε: «Προσπαθούμε απ’ την πλευρά μας, και στο βαθμό που μας αναλογεί, να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα που παρουσιάζεται προκειμένου να συμβάλουμε στην άρση των οικονομικών αδιεξόδων όπου έχουν περιέλθει οι κοινωνίες μας. Αναζητούμε λύσεις που μπορούν να δημιουργήσουν προοπτική στους παραγωγικούς φορείς και στα αναπτυξιακά εργαλεία του τόπου μας. Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα οι τρεις Δήμοι της νότιας Θεσσαλίας ξεκινήσαμε μια συνεργασία η οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να αποβεί εποικοδομητική. Μέσα από τη συζήτηση διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν σημεία στα οποία μπορούμε να συμπλεύσουμε, να συνεργαστούμε, να δράσουμε από κοινού προς όφελος των κοινωνιών μας».
Αποφασίσαμε, στο άμεσο μέλλον η συνάντησή μας να επαναληφθεί με συγκεκριμένη ατζέντα συζήτησης και με την παρουσία συνεργατών από κάθε Δήμο».
Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως παρόντες στη συνάντηση ήταν και: ο Αντιδήμαρχος Φαρσάλων Δημήτρης Μπατανίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων Δημήτρης Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων κ. Κατσικάρας Λεωνίδας και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Χρήστος Ξανθούλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου