ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή στις νίκες ο Εθνικός Ολυμπιακός σήμερα στο ντέρμπι με την Καβάλα

επιστροφή-στις-νίκες-ο-εθνικός-ολυμπι-851206

Επιστροφή στις νίκες ώστε να ξεκινήσει και πάλι ανοδική πορεία θέλει σήμερα ο Εθνικός Ολυμπιακός στο ντέρμπι με την Καβάλα, που θα διεξαχθεί στις 4.30 μ.μ. στο Εθνικό στάδιο του Βόλου για την 5η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής.
Αν η αποστολή των παικτών του Μιχάλη Ζιώγα στεφθεί σήμερα από επιτυχία, τότε η ομάδα θα πλησιάσει σε απόσταση βολής το μακεδονικό συγκρότημα, που θεωρείται ένα από τα φαβορί για την άνοδο.
Όμως και η συνέχεια μπορεί να είναι ανάλογη, μια και το πρόγραμμα θεωρείται ευνοϊκό για τον Εθν. Ολυμπιακό. Μετά το σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα θα ακολουθήσει και άλλο ένα στο Βόλο το ερχόμενο Σάββατο με αντίπαλο το Πολύκαστρο, ενώ για την 7η ημέρα οι Βολιώτες θα κοντράρουν στην Περαία τον ΠΑΟΝΕ και για την 8η θα φιλοξενήσουν την Προσοτσάνη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων του βολιώτικου συλλόγου, με νίκες στα ματς στον Βόλο και νίκη ή ισοπαλία στο εκτός με τον ΠΑΟΝΕ, ο Εθνικός Ολυμπιακός θα μπορέσει να ανέλθει ακόμη και στην κορυφή του ομίλου.
Βέβαια οι συγκεκριμένοι αγώνες δεν αποτελούν… πακέτο. Έτσι οι Βολιώτες βλέπουν ξεχωριστά κάθε αναμέτρηση και στρέφουν την προσοχή τους στο σημερινό ματς με την Καβάλα, όπου η νίκη θεωρείται επιτακτική ανάγκη.
Τα προβλήματα για την ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, μιας και μόνο ο Ζίμον Σαβάλα απέχει από τις προπονήσεις λόγω τραυματισμού.

Οι συμμετοχές
Επειτα από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και δύο αγώνες στο κύπελλο Ελλάδας ο Μιχάλης Ζιώγας έχει δώσει χρόνο συμμετοχής στους 19 από τους 23 ποδοσφαιριστές που διατηρεί στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός (μέχρι στιγμής δεν έπαιξαν οι δύο τερματοφύλακες Πέτρος Καραναστάσης και Αργύρης Κουτσιρίμπας, ο Θανάσης Σκρέκας και ο νεαρός Γιάννης Βέργος).
Από όλους όσοι χρησιμοποιήθηκαν από τον Μιχ. Ζιώγα, έξι ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει να δώσουν το «παρών» σε όλα τα παιχνίδια με Παναχαϊκή, Ηλυσιακό, Θερμαϊκό, Αναγέννηση Άρτας και Δόξα Δράμας, με το λόγο να γίνεται για τους Κώστα Ζαφείρη, Νίκο Σαρηγιαννίδη, Γιώργο Μακρή, Σίμον Σαβάλα, Σάσα Γέλοβατς και Νίκο Ιορδανίδη. Εξ αυτών οι τρεις πρώτοι είναι οι… αρχιπιστοί του φετινού Ολυμπιακού, αφού οι Ζαφείρης, Μακρής και Σαρηγιαννίδης δεν έχουν λείψει λεπτό μέχρι στιγμής.
Όσον αφορά στους σκόρερ του Ολυμπιακού, ο Σάσα Γέλοβατς οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ. Ο 26χρονος επιθετικός έχει βρει τρεις φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, αν και αυτό συνέβη μόνο στο κύπελλο, με τον Γέλοβατς να παραμένει «άσφαιρος» στο πρωτάθλημα. Πλην του Γέλοβατς οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που χρίστηκαν σκόρερ είναι οι Μακρής, Σαβάλα και Τσατσαλίδης, οι οποίοι έχουν πετύχει από ένα γκολ.

Ο Σιδηρόπουλος «σφυρίζει»
Ο Κ. Σιδηρόπουλος από τον Σύνδεσμο Θεσσαλονίκης ορίστηκε να διευθύνει το κυριακάτικο ντέρμπι του Εθνικού Ολυμπιακού με την Καβάλα.
Ο Σιδηρόπουλος έχει σφυρίξει τρεις φορές στο παρελθόν στο Βόλο και μάλιστα στη Β Εθνική δυο ματς του ΑΣΚ Ολυμπιακού, ήταν μάλιστα νικηφόρα και με την ίδια ομάδα, την Παναχαΐκή (στις 8-1-2006 3-1 και στις 25-5-2005 4-3), ενώ πέρσι στη Γ΄ Εθνική ήταν διαιτητής στα παιγνίδια Καβάλα-Τρίκαλα 1-0, Καβάλα -Αρτα 2-1, ΑΣΚ Ολυμπιακός-Γραβιά 1-0 και Καρδίτσα -ΑΕ Γιάννινα 2-1.
Βοηθοί του Σιδηρόπουλου θα είναι οι κ.κ. Λαζάρου και Λαμπίδης, επίσης από τη συμπρωτεύουσα και τέταρτος διαιτητής ο κ. Κορέστης από τη Λάρισα.

Ανακοίνωση του ΣΦΕΟΒ
«Φίλοι του Ολυμπιακού: Σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Στάδιο. Μετά τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα η ομάδα μας θα κάνει το καθήκον της, θα δείξει την πραγματική της αξία και θα κερδίσει κατά κράτος την φιλόδοξη και επικίνδυνη Καβάλα του Βουτσακέλη
Όλοι μαζί οι φίλαθλοι ενωμένοι να βροντοφωνάξουμε και για τη συγχώνευση. Ούτε μια μέρα να μην πάει χαμένη Υπάρχει καθολική αντίδραση και διάθεση για τη δημιουργία ενός μεγάλου Ολυμπιακού.
Είμαστε σύμφωνοι και στη διάθεση όλων για περαιτέρω κινητοποιήσεις και μετωπικές συγκρούσεις για να πετύχουμε το όραμα των χιλιάδων οπαδών μας.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου