ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας για την παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου

εισαγγελέας-για-την-παλιά-πτέρυγα-του-851206

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την κατάσταση που επικρατεί στην παλιά πτέρυγά του Νοσοκομείου Βόλου ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης, μετά το δημοσίευμα του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» που φιλοξένησε τις δηλώσεις της αντινομάρχη Υγείας κ. Ντίας Βουβαλούδη.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Βουβαλούδη, η κατάσταση που επικρατεί είναι άθλια με τριτοκοσμικές συνθήκες, ακόμα και γάτες να κυκλοφορούν στους διαδρόμους..
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου ανέθεσε την προκαταρκτική έρευνα στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και ζητά η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Μαγνησίας να πραγματοποιήσει άμεσα αυτοψία, προκειμένου να καταγράψει σε έκθεσή της την κατάσταση.
Παράλληλα ζητά να καταθέσουν η αντινομάρχης κ. Ντία Βουβαλούδη, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μαρία Καρρά, καθώς και οι διευθυντές των κλινικών Β’ Παθολογικής, της Ψυχιατρικής Κλινικής και των μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας και Χημειοθεραπείας που στεγάζονται στην παλιά πτέρυγα.
Η αντινομάρχης Υγείας με νεότερη επιστολή της στην διοικήτρια του Αχιλλοπούλειου Μαρία Καρρά και τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Ντ. Κόκκινο ζητά να επισπευθούν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου, ώστε να λειτουργήσει μαζί με το νέο ως ένα σύγχρονο και ανθρώπινο νοσοκομειακό συγκρότημα.
«Όλοι έχουν δικαίωμα σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας», ανέφερε η κ. Βουβαλούδη και μίλησε για ασθενείς δύο κατηγοριών, με δεδομένο ότι η Α’ Παθολογική λειτουργεί σε υπερσύγχρονους χώρους, ενώ η Β’ Παθολογική παραμένει στο παλαιό κτίριο και οι γιατροί και νοσηλευτές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε συνθήκες απαράδεκτες.
Σχετικά με τη Β’ Παθολογική Κλινική ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ουδεμία σύγκριση έχει με την Α’ Παθολογική, όχι ως προς την υψηλού επιπέδου επιστημονική προσφορά και ανθρώπινη συμπεριφορά γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά ως προς την κτιριακή και τεχνολογική υποδομή που θυμίζει παραμελημένα νοσηλευτικά ιδρύματα του τρίτου κόσμου ή του μεσαίωνα».
Το παλαιό κτίριο, όπως είπε, παρέμεινε δίχως έστω να φροντιστεί η κτιριακή υποδομή του «και σήμερα, μετά από πολυετή λειτουργία, ο χρόνος, η σύγκριση και η ανθρώπινη αδιαφορία το έχουν μετατρέψει σε εντελώς ακατάλληλο για νοσηλεία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου