ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Πρωτοβουλίες για την ανεργία
Πρωτοβουλίες στον τομέα της απασχόλησης και της καταπολέμησης της ανεργίας των νέων προανήγγειλε χθες για λογαριασμό της ΝΑΜ ο Νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.
Α.Τ.

Συμμέτοχος στη θλίψη
…Πάντως ο Νομάρχης προχθές δεν έκρυβε τη στεναχώρια του στο άκουσμα της είδησης για το χαμό του Μιχ. Μούχου, ενός ανθρώπου που «με την επάρκειά του στήριξε τις δύο τελευταίες δεκαετίες όλες τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στο Νομό Μαγνησίας». Χθες το απόγευμα ο Νομάρχης, επικεφαλής νομαρχιακού κλιμακίου, παρακολούθησε την εκφορά του εκλιπόντος.
Α.Τ.

Σαν… χάνοι
…Τον εκλιπόντα Μιχ. Μούχο οι παλιότεροι συνάδελφοι του νομαρχιακού ρεπορτάζ θα τον θυμούνται στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν εκστόμιζε κάτι ακαταλαβίστικα για ΜΟΠ και Α΄ ΚΠΣ και εμείς τον κοιτούσαμε σαν… χάνοι. Άλλα χρόνια, άλλες εποχές…
Α.Τ.

Είκοσι χρόνια μετά…
…Εκείνα τα χρόνια προσφέρονται φυσικά και για συγκρίσεις του τότε με το σήμερα, σ’ ό,τι αφορά στην ετοιμότητα της δημόσιας διοίκησης να διαχειριστεί με επιστημονική τεκμηρίωση την ωρίμανση για την έγκριση και τη χρηματοδότηση ενός έργου από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα πράγματα ασφαλώς έχουν βελτιωθεί και πολλά είναι τα στελέχη της Νομαρχίας και της Περιφέρειας, παλιά και νέα, που έχουν εξοικειωθεί με τις Κοινοτικές Οδηγίες για τη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά υπάρχουν ακόμη πράγματα όπου η Νομαρχία, διορισμένη και αιρετή, δεν έχει κλείσει ακόμη εκκρεμότητες χρόνων. Να σκεφθείτε ότι η πρώτη χρηματοδότηση για το τρενάκι του Πηλίου, που αφορούσε τη σύνταξη μελέτης για τη στατική επάρκεια του Βρύχωνα, είχε χρηματοδοτηθεί το 1988 με 50.000.000 δραχμές και σήμερα, είκοσι ολόκληρα χρόνια αργότερα, και αφού έχουν απορροφηθεί δισεκατομμύρια (σε δραχμές), ακόμη το τρενάκι να λειτουργήσει στην κλασική διαδρομή Βόλος – Μηλιές…
Α.Τ.

Οι εξετάσεις οδηγών
Αυτή η συνάντηση που είχε πριν τρεις μέρες ο Αντινομάρχης για θέματα Μεταφορών με τους εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών, έχει πολύ παρασκήνιο. Όχι τώρα, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μπορεί ο Νικ. Ντίτορας να λέει ότι «κόβονται» οι υποψήφιοι, γιατί δεν είναι σαφείς οι οδηγίες του Υπουργείου για την… «όπισθεν αριστερή στροφή», αλλά εγώ ξέρω ότι μάλλον φταίει η « «δεξιά τσέπη» κάποιων επίορκων υπαλλήλων.
Α.Τ.

Σε τράπεζα η Ζέττα
Εντονες φήμες κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες για άμεση δραστηριοποίηση της Ζέττας Μακρή στον ιδιωτικό τομέα, ενώ και δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων την παρουσιάζουν να αναλαμβάνει μάλιστα υψηλή θέση σε μεγάλη ιδιωτική τράπεζα. Η ίδια πάντως συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, αν και όλα δείχνουν ότι έχει ήδη πάρει την τελική της απόφαση. Πιθανή ενασχόλησή της στον ιδιωτικό τομέα συμβαδίζει απόλυτα και με προηγούμενες δηλώσεις της για απόρριψη κυβερνητικών θέσεων, αλλά και για τη διάθεσή της να μη «συγκρουστεί» επαγγελματικά με δικηγόρους της Μαγνησίας.
Α.Τ.

Να αξιοποιηθεί αμέσως
Αυτός ο αστυνομικός που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ως συμμέτοχος σε ληστεία τράπεζας, προφανώς γνώριζε εκ των έσω τις αδυναμίες της Υπηρεσίας. Ωστόσο έσπασε ο διάολος το πόδι του και οι συνάδελφοί του δούλεψαν. Τώρα δεν μένει άλλο από την αξιοποίηση του ταλαντούχου αστυνομικού, ο οποίος γνωρίζει και τις δύο πλευρές του νομίσματος. Ωστόσο, πέρα από το αστείο του πράγματος, θα λέγαμε ότι τέτοια περιστατικά κλονίζουν την ήδη λειψή εμπιστοσύνη της κοινωνίας.
Χ.Μ

Για δεύτερη φορά
Είναι η δεύτερη φορά που ακυρώνονται στην πράξη εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα προχθεσινά επεισόδια στο Σπίρερ ήρθαν να προστεθούν στη διάλυση του διεθνούς συνεδρίου το προηγούμενο Σάββατο στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το άσχημο είναι ότι προχθές υπήρξαν για πρώτη φορά τραυματισμοί και συλλήψεις στη σύγκρουση αστυνομικών και φοιτητών. Είναι βέβαιο ότι παρόμοιες καταστάσεις θα ζήσουμε και στο άμεσο μέλλον. Τελικά παρήλθαν ανεπιστρεπτί οι εποχές αθωότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Χ.Μ

Με Βενιζέλο ο Στάθης
Το

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου