ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένουν κρατούμενοι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια

παραμένουν-κρατούμενοι-οι-συλληφθέν-96496

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε να δικαστεί σήμερα μία 21χρονη η οποία συνελήφθη για τα επεισόδια στο Βόλο στη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Ο Εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε σε βάρος της δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για απλή διατάραξη κοινής ειρήνης. Η κράτησή της διατηρείται, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, έως αύριο που θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

Ο άλλος συλληφθείς, ένας 24χρονος, είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες και κακουργηματικού χαρακτήρα και την Πέμπτη θα απολογηθεί στον Ανακριτή. Ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας των δύο συλληφθέντων στην Εισαγγελία Βόλου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονταν φίλοι τους για συμπαράσταση και φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι και να μην διωχθούν.

Η μεταφορά και παραμονή των δύο νεαρών έγινε κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα.

Ο 24χρονος αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένων φθορών, στάση και διατάραξη κοινής ειρήνης. Επίσης αντιμετωπίζει και κατηγορία για χρήση αντισφυξιογόνας μάσκας που φέρεται να φορούσε όταν συνελήφθη από αστυνομικούς ρίχνοντας εναντίον τους κομμάτια από σπασμένα μάρμαρα.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία, στην επίσημη πλέον ενημέρωση για τα επεισόδια του Σαββάτου και τα όσα διαδραματίστηκαν αναφέρει:

Στo πλαίσιο εορτασμού της 39ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με πρωτοβουλία πολιτικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων, κινήσεων και πρωτοβουλιών, πραγματοποιήθηκε χθες (17-11-2012) το απόγευμα στο Βόλο, πορεία η οποία διήλθε μέσω κεντρικών οδών της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, 150 περίπου άτομα που συμμετείχαν σε αυτήν, προέβησαν στην κατά περίπτωση τέλεση των αδικημάτων της «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «Στάσης», «Επικίνδυνης Σωματικής Βλάβης», «Παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων» και των «Διακεκριμένων Φθορών».

Ειδικότερα, τα άτομα αυτά έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη, κουκούλες και μαντήλια και κρατώντας ευμεγέθη κοντάρια, αποκόλλησαν εξωτερική κάμερα τράπεζας και έσπασαν μάρμαρα από πεζοδρόμια και εισόδους πολυκατοικιών και τραπεζικών καταστημάτων.

Στη συνέχεια, επιτέθηκαν βίαια και απρόκλητα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, εκσφενδονίζοντας μάρμαρα και πέτρες και κρατώντας κοντάρια και ρόπαλα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε η χρήση των αναγκαίων μέσων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις και συνελήφθησαν ένας 24χρονος και μία 21χρονη Έλληνες.

Από τους συλληφθέντες ο 24χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα και αντιασφυξιογόνα μάσκα, βιαιοπράγησε με ευμέγεθες κοντάρι – ρόπαλο εναντίον 27χρονου αστυνομικού, τραυματίζοντάς τον στο αριστερό χέρι, ενώ η 21χρονη συμμετείχε στην ομάδα των ατόμων που διέπρατταν βιαιοπραγίες.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας που διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσαν το ρόπαλο – κοντάρι και την αντιασφυξιογόνα μάσκα που έφερε ο 24χρονος.

Από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, τραυματίστηκαν ελαφρά συνολικά τέσσερις αστυνομικοί που είχαν διατεθεί σε μέτρα τάξης, ηλικίας 36, 33, 32 και 27 ετών. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου