ΤΟΠΙΚΑ

Στη Λάρισα σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου

στη-λάρισα-σήμερα-ο-γιώργος-παπανδρέο-851206

Συνεχίσθηκαν και χθες οι προεκλογικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου χθες είχε συναντήσεις με βουλευτές και στελέχη, ενώ σήμερα θα επισκεφθεί τη Λάρισα. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος περιοδεύει χθες στην Πελοπόννησο και ο Κ. Σκανδαλίδης στην Αργολίδα.
Προχθές, ο Γ. Παπανδρέου παρέθεσε δείπνο σε συνδικαλιστές, ο Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε με γυναίκες του ΠΑΣΟΚ και με στελέχη του αναπηρικού κινήματος και ο Κ. Σκανδαλίδης περιόδευσε στην Τρίπολη.

Συνέντευξη Ε. Βενιζέλου
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, περιοδεύει χθες στη Πελοπόννησο, με πρώτο σταθμό το Λεβίδι Αρκαδίας, όπου επισκέφθηκε εκτός από το Δήμο και το Μουσείο Παπαναστασίου.
Στην Τρίπολη είχε συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας και την περιφερειακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου, ενώ σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην Τρίπολη και στην Αρκαδική γη, με όλους τους συμβολισμούς που αυτή εμπεριέχει. Είχα, είπε, ιδιαίτερη συντροφική συζήτηση με τα μέλη της περιφερειακής επιτροπής Πελοποννήσου και αποδίδω μεγάλη σημασία σ αυτές τις συζητήσεις που γίνονται στο ΠΑΣΟΚ.
Ανέφερε ότι “είναι παρών εδώ στην Τρίπολη και στην Αρκαδία, ενωμένο και δυνατό το ΠΑΣΟΚ και έχει πλήρη συνείδηση του γεγονότος ότι η πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία της 11ης Νοεμβρίου θα αποτελέσει αφετηρία για το ΠΑΣΟΚ του αύριο, που με καθαρές θέσεις προοδευτικό, ριζοσπαστικό, λαϊκό, πιστό στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, θα είναι επίσης μεγάλο, νικηφόρο και πλειοψηφικό”.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το δίλημμα της 11ης Νοεμβρίου είναι πως θα ξημερώσει η 12η Νοεμβρίου, καθώς “ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης στενεύει, κλυδωνίζεται η κυβέρνηση με την οριακή πλειοψηφία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των εκλογών και του εκλογικού νόμου”.
“Οι ευρωεκλογές”, υπογράμμισε, “θέτουν ένα όριο στη συζήτηση αυτή και χρειάζεται ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ που πρέπει να λειτουργεί πάντα ως μηχανισμός ιδεολογικός, προγραμματικός, πολιτικός, αλλά και ως οργανισμός που πάλλεται και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της δεξιάς και του κ. Καραμανλή”.
Ανέφερε επίσης ότι κάθε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που μιλά στα ΜΜΕ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, γιατί μιλά στο όνομα του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα το δικό μου μιλάω ο ίδιος, είπε χαρακτηριστικά.
Εκπροσωπώ ο ίδιος τον εαυτό μου, ανέφερε και τόνισε ότι “δεν είναι όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα ίδια στο δημόσιο λόγο τους και τη δημόσια συμπεριφορά τους”. Με ενδιαφέρει, είπε, το ΠΑΣΟΚ του αύριο, που ανανεώνεται, που στρέφεται στην κοινωνία και την εκπροσωπεί. Και τόνισε “δεν με ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ των μηχανισμών, το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ του χθες. Αυτός ο διαχωρισμός είναι διαχωρισμός που θα οδηγήσει στο μεγάλο ΠΑΣΟΚ που τελικώς οι δυνάμεις της ανανέωσης πιστεύω ότι θα επικρατήσουν”.
Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι δεν πιστεύει πως τα αίτια της ήττας του 2007 ήταν αποτέλεσμα της ήττας του 2004. Κάθε εποχή, τόνισε, έχει τους ανθρώπους της. Είναι ένδειξη θάρρους και γενναιότητας και ένδειξη ικανότητας επαφής με το μέλλον να αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες του στην ώρα τους και να μην ψάχνει δικαιολογίες.
Μιλώντας για το ιδεολογικό του στίγμα ανέφερε ότι τον εκφράζουν οι ιδέες της Σοσιαλιστικής Αριστεράς. Πιστεύω, είπε, σε ένα ΠΑΣΟΚ πατριωτικό, προοδευτικό, λαϊκό, πάντα πιο αριστερό, ένα κόμμα μεγάλο, ένα ΠΑΣΟΚ εξουσίας.
Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, είναι συρρικνωμένο με το ποσοστό που έχει σήμερα και όλοι θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα αυξάνει τα ποσοστά του. Διεκδικώ την εκλογή μου, ανέφερε, στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όχι από προσωπική, πολιτική φιλοδοξία, γιατί μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Όλοι μαζί μπορούμε.
“Πιστεύω”, υπογράμμισε, “ότι ο πρόεδρος πρέπει να προσθέτει στην παράταξή του. Δεν πρέπει να αρκείται στη δυναμική, στα ποσοστά της παράταξής του και πολύ περισσότερο δεν δικαιούται να αφαιρεί ποσοστά από την παράταξή του. Φιλοδοξία μου, είναι να ενώσω, να συνθέτω και να εγγυώμαι ένα α

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου