ΤΟΠΙΚΑ

Παίρνει «σάρκα και οστά» ο αναδασμός του Αλμυρού

παίρνει-σάρκα-και-οστά-ο-αναδασμός-τ-851206

Ο νέος κτηματικός «χάρτης» διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στον Αλμυρό. Έπειτα από δεκαετίες ο αναδασμός πέρασε στην εφαρμογή. Την περασμένη Τετάρτη τοποθετήθηκαν οι πρώτοι πάσσαλοι, που οριοθετούν τα νέα τεμάχια του αναδασμού, τα οποία σταδιακά παραδίδονται στους δικαιούχους.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η οριοθέτηση των 2.500 στρεμμάτων, στην πρώτη περιοχή αναδασμού, στη θέση «Μπόζαλο», τα οποία θα παραδοθούν σε 100 ιδιοκτήτες.
Τις δύο προηγούμενες ημέρες το ιδιωτικό τοπογραφικό συνεργείο, παρουσία του εντεταλμένου νομαρχιακού συμβούλου για τα θέματα αναδασμών Γιάν. Δημούλη και τριών τουλάχιστον λαϊκών μελών της Επιτροπής Αναδασμού, τοποθέτησαν τους πρώτους 500 πασσάλους και παρέδωσαν τα καινούργια τεμάχια σε 70 περίπου δικαιούχους.
Θα ακολουθήσει η παράδοση τεμαχίων στην περιοχή «Ζιρέλια» και, εάν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει πέντε έως έξι ημέρες.
Το τοπογραφικό συνεργείο θα επιστρέψει αμέσως μετά στο «Μπόζαλο» για την ολοκλήρωση της σήμανσης και της υπόδειξης των νέων αγροτεμαχίων, καθώς και της παράδοσης της νομής στην πρώτη περιοχή από την Επιτροπή Αναδασμού.
Σύμφωνα με τον κ. Δημούλη, η ιεράρχηση και ο τρόπος παράδοσης αποφασίστηκε από τους υπευθύνους, έχοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες, την ποιότητα του εδάφους και το είδος της καλλιέργειας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών.
Καθημερινά στην κεντρική είσοδο του Δημαρχείου Αλμυρού αναρτάται ανακοίνωση προς ενημέρωση όλων των ιδιοκτητών για τα νέα τεμάχια που θα παραδοθούν την επόμενη ημέρα.
Οι ιδιοκτήτες καλούνται καθημερινά να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις, ώστε να γνωρίσουν εάν περιλαμβάνονται στην ονομαστική κατάσταση της επόμενης ημέρας.
Η ανακοίνωση που αναρτάται κάθε μεσημέρι περιλαμβάνει τα ονοματεπώνυμα, τον αριθμό ζώνης, τον αριθμό τεμαχίου, καθώς και την ώρα που θα γίνεται η παράδοση των νέων τεμαχίων της επόμενης ημέρας.
Μέσα σε 30 εργάσιμες ημέρες, εάν δεν υπάρξουν απρόοπτα και εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, υπολογίζεται ότι θα παραδοθούν όλα τα τεμάχια του κτήματος του αναδασμού για την πρώτη και δεύτερη περιοχή, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορέσουν να προγραμματίσουν τις καλλιέργειές τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου