ΤΟΠΙΚΑ

Eπίθεση Κ. Μήτρου στη Δημοτική Αρχή

eπίθεση-κ-μήτρου-στη-δημοτική-αρχή-851206

Απραξία, αδιαφορία και ανικανότητα να παράξει έργο, ήταν οι βασικές φράσεις που χρησιμοποίησε ο πρώην δήμαρχος Βόλου κ. Κυριάκος Μήτρου σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, παρουσία των δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις Δημοτικές εκλογές.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αναφέρθηκε αρχικά στην διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για επιτυχή αποτέλεσμα, τονίζοντας τα οφέλη που θα προκύψουν τόσο πριν, όσο και μετά τους αγώνες.
Αναφερόμενος στην Αργώ, είπε ότι έχει ζητήσει να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει ότι έχουν παρουσιαστεί πολλά προβλήματα που πρέπει να συζητηθούν.
Ο κ. Μήτρου κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι έχει επιδείξει απραξία στη διάρκεια των 10 μηνών που ανέλαβε τα καθήκοντά της, αλλά και για ανικανότητα στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου, που έχει ως αποτέλεσμα εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι και να δεσμεύεται ο Δήμος για 15 χρόνια με δάνεια για πρόσκαιρες ανάγκες. «Εμείς τα δύο δάνεια που πήραμε είχαν χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής τα τέσσερα χρόνια, ποτέ δεν αφήσαμε τους εργαζόμενους απλήρωτους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης ο πρώην δήμαρχος καταλόγισε στη Δημοτική Αρχή πρόβλημα δυσλειτουργίας των υπηρεσιών, αλλά και αδυναμία προετοιμασίας για να διεκδικηθούν πόροι για έργα ανάπτυξης από το Δ’ ΚΠΣ, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η Τεχνική Υπηρεσία -της οποία την ευθύνη έχει ο δήμαρχος κ. Αλ. Βούλγαρης- βρίσκεται σε τέλμα και ότι οι αλλαγές – μετακινήσεις που έγιναν στο προσωπικό δημιούργησαν τεράστια προβλήματα».
Για τα οικονομικά επισήμανε ότι από την αρχή της θητείας της η νέα Δημοτική αρχή μεταφέρει στην παράταξή του κατηγορίες για οικονομικό χάος και έλλειμμα που παρέλαβαν, κάτι που ξεκαθαρίστηκε πλήρως στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόσθεσε δε ότι σήμερα υπάρχουν δύο προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Τη μισθοδοσία των εργαζομένων σε πολλές επιχειρήσεις, αλλά και την απλοποίηση των θεμάτων με τη λήψη δανείων, ώστε να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες.
«Είμαστε παντελώς αντίθετοι με τη δέσμευση και οικονομική υποθήκευση του Δήμου με δάνεια που εξυπηρετούν πρόσκαιρες ανάγκες, χωρίς να έχουν αναπτυξιακή πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μήτρου. Υπογράμμισε δε ότι επί των ημερών του δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με την πληρωμή εργαζομένων, ενώ σήμερα τα έσοδα αυξάνονται και δεν μειώνονται.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ανέφερε ο κ. Μήτρου, είχε παραδώσει στρατηγικό σχέδιο που αναφερόταν και σε διεκδικήσεις του Δ’ ΚΠΣ, αλλά δεν μπήκε σε διαβούλευση, με αποτέλεσμα ο Δήμος Βόλου να βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με άλλους θεσσαλικούς νομούς, ενώ πρόσθεσε ότι έργα και συμβάσεις από το Γ’ ΚΠΣ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη και εξέφρασε την απορία, αν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν στις προθεσμίες που στενεύουν ασφυκτικά…
Τόνισε ότι έργα όπως το Μουσείο της πόλης, το θεματικό Πάρκο, η Κίτρινη Αποθήκη, οι συνδετήριοι δρόμοι για τον Περιφερειακό δεν έχουν προχωρήσει.
Σχετικά με την ποιότητα ζωής επισήμανε ότι, παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία καθαριότητας διαθέτει καλύτερο μηχανολογικό εξοπλισμό, η πόλη δεν είναι πιο καθαρή απ’ ότι ήταν τα προηγούμενα χρόνια.
Ο κ. Μήτρου έκανε λόγο για δυσλειτουργίες υπηρεσιών του Δήμου, με τη νέα Δημοτική Αρχή, υπογραμμίζοντας ότι οι αντιδημαρχίες Πολιτισμού και Κοινωνικών Θεμάτων, δεν έχουν ρόλο συντονισμού ή παροχής πολιτικής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κωλύματα και δυσλειτουργίες, όταν θέλουν να εφαρμόσουν την πολιτική τους. Αναφερόμενος στην αντιδημαρχία του κ. Δερβένη, τόνισε ότι έχει αρμοδιότητες, είναι νέα και χρειάζεται πίστωση χρόνου για να λειτουργήσει. Όσον αφορά τις Τεχνικές Υπηρεσίες, με τις αλλαγές προσωπικού που έγιναν, ανέφερε η μειοψηφία, που είναι υπηρεσία που πρέπει να έχει πολιτικό υπεύθυνο για να την παρακολουθεί από κοντά, ο δήμαρχος Βόλου είναι αδύνατον να τη συντονίσει, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα σε τέλμα.
Αναφέρθηκε και στη λάσπη που εκτόξευσε η σημερινή Δημοτική Αρχή προς την

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου