ΤΟΠΙΚΑ

Zήτησαν επανεκλογή του Γ. Παπανδρέου

zήτησαν-επανεκλογή-του-γ-παπανδρέου-851206

Κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν μαζικά στις 11 Νοεμβρίου την επανεκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος απηύθυναν χθες τα μέλη της «Επιτροπής Στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου», που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία που λειτούργησαν ως εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική περίοδο.
Η Επιτροπή Στήριξης αποτελείται μεταξύ άλλων από τους Γιάννη Στάμο, Χρ. Νικόπουλο, Γ. Αντζούρη, Δ. Γεωργιάδη, Δ. Βασιλειάδη, Θ. Νικολάου.
Θαν. Κωστόπουλο, Σούλη Γαλογαύρο, ενώ επίσης παραβρίσκονταν στη συνέντευξη οι κ. Μιχ. Καλογερόπουλος, Γ. Καρταπάνης, Βασ. Κυριακόπουλος, Παν. Θεοδώρου, ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας κ. Κων. Σακελλαρίου, ο δημοτικός σύμβουλος Αφετών κ. Κων. Προγκίδης και η πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο Βόλου κ. Δέσποινα Κούτνα.
Κάνοντας την εισήγηση ο αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Στάμος, επεσήμανε ότι επιλέχτηκε η χθεσινή μέρα για να εκφραστεί η στήριξη στον πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, διότι ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981 και αναφερόμενος στους λόγους που κατά την εκτίμησή τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επανεκλεγεί, υπογράμμισε ότι “το μεγάλο διακύβευμα είναι η συγκρότηση μιας μεγάλης αριστερής πλειοψηφίας, η δημιουργία ενός σοσιαλιστικού κόμματος με κοινωνικό ρεύμα και απήχηση και η δημιουργία ενός νέου πατριωτισμού για μια Ελλάδα κοινωνικά δίκαιη και δημοκρατικά ευαίσθητη. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, καθαρό, με συγκεκριμένους στόχους και πολιτικές, που θα ξαναγυρίσει στις ρίζες με οδηγό την σημερινή πραγματικότητα».
Υπέρμαχος των προτάσεων που έχει παρουσιάσει ο Γιώργος Παπανδρέου για τη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ο κ. Δημ. Γεωργιάδης και Δημ. Βασιλειάδης, ενώ ο κ. Θαν. Κωστόπουλος υπογράμμισε ότι οι δεσμεύσεις του προέδρου του κόμματος αποτελούν εγγύηση για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στα λαϊκά στρώματα που πάντοτε εξέφραζε.
Ο κ. Θαν. Νικολάου από την πλευρά του δήλωσε συγκλονισμένος με τη διάθεση αυτοκριτικής του Γιώργου Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι δεν ευθύνεται μόνο αυτός για την ήττα, ενώ ο κ. Μιχ. Καλογερόπουλος που ρωτήθηκε τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από έναν πρόεδρο που θα έχει διασφαλισμένη την αυτονομία του απέναντι στα συμφέροντα και θα δώσει μάχη για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου