ΤΟΠΙΚΑ

Την χαμένη του σταθερότητα ψάχνει ο Ολυμπιακός με Ηλυσιακό

την-χαμένη-του-σταθερότητα-ψάχνει-ο-ολ-851206

Την χαμένη του σταθερότητα ψάχνει ο Ολυμπιακός στο Κυριακάτικο παιγνίδι με τον Ηλυσιακό στου Ζωγράφου, θέλοντας ταυτόχρονα την πρώτη του νίκη στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β Εθνικής…
Το παιγνίδι της Κυριακής είναι καθοριστικό αλλά και δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα που μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική ήταν στην ίδια μοίρα με την βολιώτικη και πήρε την πρώτη της νίκη στην Καλαμάτα.
Ο Ολυμπιακός ψάχνει τη σταθερότητά του σε αρκετούς τομείς αλλά κυρίως στην απόδοσή του και το σχήμα της 11άδας, που φέτος αλλάζει από παιγνίδι σε παιγνίδι. Η απόδοση του Ολυμπιακού ως ομάδας φαίνεται ότι μεταβάλλεται εύκολα, ανάλογα τον αντίπαλο, ανάλογα το πού παίζει, ενώ και παίκτες “κλειδιά “ για την ομάδα δεν έχουν σταθερή αλλά και την επιθυμητή απόδοση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερα παιγνίδια πρωταθλήματος έχουν χρησιμοποιηθεί είκοσι ποδοσφαιριστές που γίνονται περισσότεροι, καθώς και άλλοι έπαιξαν μόνο κύπελλο. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι από την 11άδα που έπαιξε στον Εύοσμο με τον Αγροτικό, τρεις μέρες μετά στο κύπελλο δεν υπήρχαν 8 πρόσωπα… και 6 από αυτά δεν έπαιξαν 4 μέρες μετά στο πρωτάθλημα με την Κέρκυρα.
Από την 20άδα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού που έχουν παίξει και τα τέσσερα ματς, με Θρασύβουλο (εκτός), Αγ. Δημήτριο (εντός), Αγρ. Αστέρα (εκτός) και Κέρκυρα (εντός), μόλις τρεις παίκτες δεν έχουν λείψει λεπτό και είναι οι Άκης Πέτρου, Θοδωρής Πακάλτσης και Βασίλης Φλώρος, ενώ συμμετοχή και στα 4 ματς έχουν οι Σαρρής, Τσάγγαρης Γενιτσαρίδης και ο Βραζιλιάνος Ντίλτον Περέϊρα.
Από τη μια μπορεί να ήταν ευχάριστο το ότι πολλοί παίκτες αποτελούν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις, από την άλλη όμως οι πολλές αλλαγές δείχνουν πως δεν υπάρχει ένας βασικός κορμός. Με ζητούμενο λοιπόν τη σταθερότητα σε 11άδα και σε καλή απόδοση ο Ολυμπιακός θέλει την Κυριακή μόνο νίκη, γιατί έχει και δύσκολο πρόγραμμα και στις σκέψεις κάποιων έχει έρθει η προπερυσινή περίοδος, που η ομάδα έκανε πρώτη νίκη στην 6η αγωνιστική… και στο τέλος έπεσε!!!
Τότε ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει με τρεις διαδοχικές ήττες από Χαϊδάρι (3-1, εκτός), Κέρκυρα (0-2, εντός) και Εργοτέλη (2-0, εκτός), στη συνέχεια αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Προοδευτική στο Βόλο, ακολούθησε νέα ήττα από τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό με σκορ 2-0 και μόλις την 6η αγωνιστική είχε μπορέσει να πετύχει την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, επικρατώντας 2-0 του Πανηλειακού στο Βόλο.
Φέτος τα άσχημα αποτελέσματα των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών έχουν ως αποτέλεσμα να παραμένει η ομάδα του Ολυμπιακού στην επικίνδυνη ζώνη και μάλιστα χωρίς νίκη και χωρίς γκολ σε δυο ματς στο Βόλο.
Με εξαίρεση το ματς στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Αγρ. Αστέρα (που είναι και το μοναδικό στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να σκοράρουν), στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Ολυμπιακός σίγησε στην επίθεση παρά το γεγονός ότι θεωρητικά φέτος έχει τις περισσότερες λύσεις, ενώ στην άμυνα που ήταν η δύναμή του φέτος, έχει δεχθεί γκολ σε 3 από τα 4 ματς…
Τα πράγματα γίνονται πάντως ακόμη δυσκολότερα, εάν κάποιος ρίξει μία ματιά στο πρόγραμμα των επόμενων 4 αγωνιστικών, αφού ο Ολυμπιακός θα δώσει μόλις ένα ματς στο Βόλο και τρία μακριά από την έδρα του. Αρχής γενομένης από την Κυριακάτικη επίσκεψή του στο γήπεδο Ζωγράφου, όπου θα αναμετρηθεί με τον Ηλυσιακό, ο οποίος έχει μια νίκη στο πρωτάθλημα χάρη στο «διπλό» που πήρε στην Καλαμάτα, αλλά όχι νίκη στην έδρα του… στη συνέχεια θα παίξει στις 28/10 για την 6η αγωνιστική στο Βόλο με το Χαϊδάρι, ενώ θα ακολουθήσουν τα ματς με Ιωνικό (4/11) και Καστοριά (11/11) εκτός έδρας…
Στην 9η αγωνιστική θα επιστρέψει πάλι στο Βόλο για να υποδεχθεί τον Πιερικό, ενώ στην 10η θα παίξει στην Καισαριανή με τον Εθνικό Αστέρα.
Στο ματς της Κυριακής στου Ζωγράφου ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη, κάτι που είχε πετύχει
και στις 29/12/2004 με σκορ 0-2 (12’ Σαϊτιώτης, 68’ Χατζηζήσης), ενώ πρόπερσι, τη χρονιά της πτώσης, στις 16/4/2006 είχε γνωρίσει καθοριστική ήττα με 2-0 (33’ Κάμπας, 67’ Κοζανίδης).
Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά, ο Άκης Πέτρου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου