ΤΟΠΙΚΑ

Κυλιόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

κυλιόμενες-απεργίες-της-γενοπ-δεη-851206

Κυλιόμενες 24ωρες και 48ωρες απεργίες και απεργιακά μέτρα μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου προανήγγειλε χθες από το Βόλο κλιμάκιο συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που περιόδευσε χθες στους χώρους δουλειάς της ΔΕΗ και έπειτα συναντήθηκε με το Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Οι κ.κ. Γ. Γκαραβέλας, Κ. Τομαράκης, Π. Βαρλάμης, Βασ. Πολυζωγόπουλος και Δημ. Πόρποδας κατήγγειλαν την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΔΕΗ ότι σχεδιάζουν το διαμελισμό της επιχείρησης, προέβλεψαν υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων μέχρι και 20% και κάλεσαν τους καταναλωτές να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αναδεικνύοντας κυρίως την κοινωνική διάσταση των συνεπειών που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη.
“Η ΔΕΗ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, επισήμανε ο κ. Γκαραβέλας και είναι απαράδεκτο να απαξιώνεται έτσι ο ρόλος της από τη διοίκηση και την Κυβέρνηση. Ο ίδιος προέβλεψε ότι εάν τελικά αποφασιστεί το σπάσιμο της ΔΕΗ σε έξι θυγατρικές εταιρίες, τότε μαθηματικά η επιχείρηση θα οδηγηθεί στο τέλος και έκανε λόγο για “έγκλημα στις πλάτες του προσωπικού της επιχείρησης και των καταναλωτών”.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ το διήμερο 30 και 31 Οκτωβρίου διοργανώνει διημερίδα στην Αθήνα, όπου επιστήμονες θα τεκμηριώσουν την πάγια θέση του συνδικαλιστικού οργάνου για διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος.
Παράλληλα θα υπάρξουν επαφές με όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου για να πάρουν σαφή θέση στη Βουλή, αλλά και με τη ΓΣΕΕ, την ΕΝΑΕ και την ΚΕΔΚΕ, από τους οποίους θα ζητηθεί να στηρίξουν τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.
”Ο καταναλωτής θα πληρώσει το μάρμαρο” εκτίμησε ο κ. Παύλος Βουρλάμης, επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, ”θα πληρώνει πλέον την κιλοβατώρα χρυσάφι” και αναφέρθηκε ειδικότερα στους αγρότες, τους πολύτεκνους και τις νησιώτικες περιοχές, που θα υποστούν πρώτοι τις επιπτώσεις της απελευθέρωσης της ενέργειας.
Η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ σκοπεύει να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια της διοίκησης αλλά και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας και προς αυτή την κατεύθυνση, όπως τονίστηκε χθες, αναμένεται να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα και προσφυγές.
“Πρέπει να αντισταθούμε -προέτρεψε ο κ. Γκαραβέλας τους καταναλωτές αλλά και το προσωπικό της ΔΕΗ- να υπερασπιστούμε τη μεγαλύτερη επιχείρηση του ελληνικού λαού, να αποτρέψουμε την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και την απαξίωση του εθνικού μας καυσίμου. Σε αυτό πρέπει να είναι κάθετοι, συμπλήρωσε ο ίδιος και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά μπροστά στις διαμαρτυρίες θα καμφθεί η διοίκηση και δεν θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτών των σχεδίων”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου