ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερα αιτήματα για το Νοσοκομείο Βόλου

τέσσερα-αιτήματα-για-το-νοσοκομείο-βό-851206

Τέσσερα κυρίαρχα ζητήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου και των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας έθεσε στον υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο η διοικήτρια του «Αχιλλοπούλειου» Μαρία Καρρά.
Στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας βρίσκονται οι προσλήψεις προσωπικού και η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Βόλου για την ανακατασκευή της παλαιάς πτέρυγας.
Ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τη Λάρισα και τα Τρίκαλα, είχε χθες συνάντηση με τους διοικητές των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας, στα γραφεία της 5ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Οι διοικητές είχαν κληθεί από τη ΔΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας να παραδώσουν ιεραρχημένες τις βασικές ανάγκες και προβλήματα. Η διοικήτρια του «Αχιλλοπούλειου» έθεσε τα εξής ζητήματα:
Πρώτον, η χρηματοδότηση άμεσα του Νοσοκομείου για την ανακατασκευή των χώρων της παλαιάς πτέρυγας, που στεγάζουν τη Β’ Παθολογική Κλινική, τη Χημειοθεραπεία και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας. Σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία για το έργο απαιτείται ποσό 400.000 ευρώ, ενώ η μελέτη έχει ήδη ξεκινήσει.
Δεύτερον, η επανάληψη του διαγωνισμού για την πρόσληψη 77 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις. Οι συμβάσεις όσων έχουν προσληφθεί λήγουν τον Δεκέμβριο και η κ. Καρρά ζητά οι διαδικασίες να προχωρήσουν άμεσα, ώστε μετά τη λήξη των σημερινών συμβάσεων να υπογραφούν οι νέες και να μη δημιουργηθούν κενά στο προσωπικό. Το θέμα, μάλιστα, θα θέσει μεταξύ άλλων σε συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα.
Τρίτον, η χρηματοδότηση για το έργο του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Το κτίριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Σκιάθου από το καλοκαίρι.
Τέταρτο, η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή χώρων της παλαιάς πτέρυγας, σύμφωνα με τη ρυθμιστική μελέτη, για την λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής, της Γαστρεντερολογικής και της Νεφρολογικής Κλινικής, η οποία αποτελεί το φυσικό συμπλήρωμα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

«Πόρτες ανοιχτές»
Στο μεταξύ, με ιδιαίτερα κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους διοικητές των Νοσοκομείων να έχουν πάντα τις «πόρτες των γραφείων τους ανοιχτές στους πολίτες».
Ο κ. Αβραμόπουλος, δίνοντας κατευθύνσεις για τη συμπεριφορά των διοικητών, τους ζήτησε να δέχονται τους πολίτες για τις καταγγελίες και τα παράπονά τους. Ήταν, μάλιστα, ιδιαίτερα αυστηρός, λέγοντας ότι δεν θα δεχθεί καμία κλειστή πόρτα γραφείου διοικητή σε Νοσοκομείου. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποίησε ότι «θα πάνε σπίτι τους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου