ΤΟΠΙΚΑ

Διχασμένο το ΠΑΣΟΚ στο Βόλο

διχασμένο-το-πασοκ-στο-βόλο-851206

Διχασμένο τοπικά το ΠΑΣΟΚ. Τη βαθιά κρίση επιβεβαίωσε χθες η ολομέλεια της δημοτικής οργάνωσης Βόλου στο ΕΚΒ, όπου δεν έλειψαν οι προσωπικές κόντρες και οι αψιμαχίες με φόντο την προεκλογική περίοδο εν όψει της ανάδειξης του νέου προέδρου του κόμματος. Η συμμετοχή των μελών και των φίλων στη μεγαλύτερη οργάνωση του Νομού ήταν ιδιαίτερα ισχνή, αφού οι παραβρισκόμενοι δεν ξεπερνούσαν συνολικά τα 100 άτομα, όταν στις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου το 2004 είχαν λάβει μέρος περίπου 3.600 άτομα.
Ενδεικτικό της “διαίρεσης” οι δύο διαφορετικές εισηγήσεις της Συντονίστριας και του αναπληρωτή Συντονιστή της Δημοτικής Οργάνωσης.
“Δεν μας αντιπροσωπεύει αυτή η εισήγηση επισήμαναν μέλη της Σ.Ε της Δημοτικής Οργάνωσης Βόλου“ που επέκριναν την κ. Νικολάου ότι εκφράζει προσωπικές της απόψεις, διότι το κομματικό όργανο ποτέ δε συνεδρίασε για να συζητήσει επί συγκεκριμένης εισήγησης.
Η Συντονίστρια κ. Σοφία Νικολάου τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου στην ομιλία της, ενώ ο αναπληρωτής Συντονιστής Παν. Σιδηρόπουλος περιέγραψε το μεγάλο και νικηφόρο ΠΑΣΟΚ, δίνοντας πόντους στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ η κ. Καίτη Μπάιμπα που πήρε το λόγο ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαβάσει την εισήγηση του τρίτου υποψηφίου Κώστα Σκανδαλίδη.
Λίγο νωρίτερα ο Συντονιστής της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία Γιώργος Φώτης στην τοποθέτησή του ζήτησε από όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να εγγυηθούν την ενότητα και έθεσε τα κριτήρια για την επόμενη μέρα του κόμματος βάσει των οποίων, όπως τόνισε, πρέπει να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Η Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα στο Ξενία. Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου θα επισκεφτεί το Βόλο ο υποψήφιος πρόεδρος Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ στις 29 θα μιλήσει σε συγκέντρωση η κ. Φώφη Γεννηματά.

“Ξένοι στο ίδιο κόμμα…”
Τον ψυχικό διχασμό που υφίσταται το ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα της 16ης Σεπτεμβρίου επιβεβαίωσαν οι ομιλίες, αλλά και οι ατέρμονες διακοπές επί της διαδικασίας από μέλη που δήλωσαν τη δυσφορία τους για την διαδικασία όπως εξελίσσονταν, αλλά και για τη “θέση” που έπαιρναν διάφορα στελέχη.
Η κ. Σοφία Νικολάου, περιγράφοντας την περίοδο πριν τις εκλογές έκανε λόγο για ελλειμματική ενότητα, για έλλειψη αλληλεγγύης και συντροφικότητας, χαρακτήρισε τη Ν.Ε “ανάλγητο μόρφωμα” και υπογράμμισε ότι η ενότητα ήταν επίπλαστη.
Απέδωσε την ήττα στην καθεστωτική αντίληψη που κυριάρχησε στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, ενώ επανέλαβε ότι δεν ερμηνεύθηκε σωστά το μήνυμα των νομαρχιακών εκλογών και δεν αναλύθηκε το ποσοστό του 34,5% που έλαβε η παράταξη στον πρώτο γύρο.
Αντιπαρέταξε στο καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα ανοιχτό, λαϊκό και δίκαιο και τάχθηκε με το Γιώργο Παπανδρέου, εξαίροντας τη δυναμική με την οποία έκανε αυτοκριτική μετά τις 16 Σεπτεμβρίου.
Σε εντελώς διαφορετική κλίμακα και με σαφείς αιχμές για την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου τα τρισήμισι τελευταία χρόνια ήταν η αντιεισήγηση του αναπληρωτή κ. Παν. Σιδηρόπουλου, ο οποίος έβαλε διλήμματα αναφορικά με το ποιο ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.
Επεσήμανε ότι η κοινωνία θέλει ένα μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ, όχι φοβικό και ηττοπαθές, που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί στην Κυβέρνηση της Ν.Δ, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ της νίκης πρέπει να αγκαλιάσει τους νέους, αλλά και να υπερασπιστεί το έργο των Κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, ενώ αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για απόπειρα χειραγώγησης του κόμματος, υπογράμμισε ότι “πρόκειται για μία ακατάσχετη κινδυνολογία, η οποία μαζί με τη θεωρία περί “υπονομευτών” κατέρρευσε στα μάτια των πολιτών.
Η κ. Καίτη Μπάιμπα, μέλος της Σ.Ε. της Δημοτικής Οργάνωσης Βόλου, ανάγνωσε την εισήγηση του υποψηφίου προέδρου Κώστα Σκανδαλίδη, στην οποία περιγράφει το ανοιχτό κόμμα και παραθέτει τις προτάσεις του για την νέα πορεία.
Η συνέλευση συνεχίζονταν σε ηλεκτρισμένο κλίμα, καθώς σταδιακά αρχίζουν στελέχη και μέλη να παίρνουν πλέον δημοσίως θέση για τις υποψηφιότητες προέδρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου