ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς γιατρό ο… μισός Βόλος

χωρίς-γιατρό-ο-μισός-βόλος-851206

Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις των κατοίκων των Βορείων Συνοικιών του Βόλου, που εδώ και μήνες έχουν μείνει χωρίς οικογενειακό γιατρό με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένοι να κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης για να εξυπηρετηθούν, το θέμα τελικά φτάνει μέχρι τη Βουλή, καθώς το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ βρέθηκε στην περιοχή με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος Νίκο Γκατζή και άκουσε από κοντά τα παράπονα των κατοίκων.
Για το σκοπό αυτό ο βουλευτής του ΚΚΕ κάνει σχετική ερώτηση στη Βουλή με αποδέκτη τον αρμόδιο Υπουργό Απασχόλησης, από τον οποίο ζητά να πληροφορηθεί ποιες ενέργειες θα γίνουν για να τοποθετηθεί οικογενειακός γιατρός, ο οποίος δεν έχει αναπληρωθεί μετά την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, του προηγούμενου οικογενειακού γιατρού του ΙΚΑ που εξυπηρετούσε τους ασφαλισμένους των Βορείων Συνοικιών του Δήμου Βόλου.
Ειδικότερα το κείμενο της ερώτησης του κ. Γκατζή προς τον υπουργό Απασχόλησης έχει ως εξής:
«Εκατοντάδες κάτοικοι των βορείων περιοχών του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου (ΠΣΒ), εκφράζοντας χιλιάδες κατοίκους, με τις υπογραφές τους καταγγέλλουν την ανάλγητη κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, που κωφεύει στο πρόβλημα απουσίας οικογενειακού γιατρού – παθολόγου από την ευρύτερη περιοχή.
Πάνω από σαράντα χρόνια για την παροχή υπηρεσιών υγείας (ιατρικές συμβουλές, συνταγογράφηση κ.ά). οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ καλύπτονταν από τον οικογενειακό γιατρό – παθολόγο (κ Αναστ. Σταυρόπουλο), που εξυπηρετούσε τους κατοίκους των συνοικιών των τριών Δήμων του ΠΣΒ. Όμως ο συγκεκριμένος γιατρός συνταξιοδοτήθηκε και η αντικαταστάτριά του μετατέθηκε στην Αθήνα. Έτσι από το Μάρτη του 2007 δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι μένουν χωρίς οικογενειακό γιατρό με αποτέλεσμα λειψή ιατρική κάλυψη, μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση. Να σημειωθεί ότι πρόκειται κυρίως νια χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι πολλές φορές αναγκάζονται και πηγαίνουν επανειλημμένα στα ιατρεία του ΙΚΑ, αφού δεν εξυπηρετούνται λόγω φόρτου εργασίας του γιατρού τόσο του παθολόγου, όσο και άλλων ειδικοτήτων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει, ώστε να τοποθετηθεί οικογενειακός γιατρός που θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους των βορείων συνοικιών του Δήμου Βόλου – Χρυσοχοΐδη, Ιωλκού – Πανταζόπουλου, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Αικατερίνης, τις συνοικίες Άλλης Μεριάς του Δήμου Πορταριάς και Ανακασιάς και Αγ. Ονούφριου του Δήμου Ιωλκού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου