ΤΟΠΙΚΑ

Στην κορυφή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

στην-κορυφή-του-ευρωπαϊκού-δικαστηρί-639734

Προϊστάμενος της διοικητικής μονάδας του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που επιβλέπει την εφαρμογή του κανονισμού υπηρεσιακής κατάστασης στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, ασφάλισης και όρων εργασίας, αναλαμβάνει από την 1η Νοεμβρίου ο Κ. Πώποτας. Στον τομέα αυτό είχε υπηρετήσει και στην αρχή της καριέρας του ως υπεύθυνος αντίστοιχου τμήματος. Ο Κ.Π. θεωρείται ιδιαίτερα εξειδικευμένος στον τομέα αυτό, καθότι πέρα από την πολύχρονη εμπλοκή του σε όλο το φάσμα εφαρμογής του δικαίου δημόσιας διοίκησης, συμμετείχε στην ομάδα εργασίας για την αναθεώρηση του κανονισμού υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θήτευσε εξάλλου επί δεκαετία ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των υπαλλήλων της ΕΕ, επί μία διετία μάλιστα ως πρόεδρος του Δ.Σ., κατά τη διάρκεια της οποίας έφερε εις πέρας την αναμόρφωση των σχετικών κανονιστικών διατάξεων.
Την τελευταία διετία ο Κ. Πώποτας χρημάτισε εισηγητής του Έλληνα δικαστή στο Δικαστήριο Δημόσιας Διοίκησης της Ε.Ε.
Από τη νέα θέση ο Κ.Π. θα επιβλέπει παράλληλα ζητήματα προστασίας ατομικών δεδομένων, αντικείμενο στο οποίο έχει εγνωσμένη επιστημονική εξειδίκευση, κοινωνικού διαλόγου με τα συνδικάτα και τις επιτροπές προσωπικού, τομέας στον οποίο είχε επιδοθεί επί δεκαετία επίσης, και την διοικητική πληροφορική της διεύθυνσης προσωπικού, τομέα στον οποίο είχε σημαντική συνεισφορά και στο παρελθόν.
Η θέση αυτή αποτελεί μία από τις τρεις υψηλόβαθμες θέσεις που κατέχουν Έλληνες στην διοίκηση του δικαστηρίου (οι άλλες δύο: Νικόλαος Αποστολίδης, διευθυντής της Βιβλιοθήκης και Αριστείδης Βλάχος, προϊστάμενος του ελληνικού μεταφραστικού τμήματος), ενώ είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αναλαμβάνει υψηλή θέση στον πυρήνα της διοίκησης, την Γενική Διεύθυνση Προσωπικού και Οικονομικών.
Ο Κ. Πώποτας είναι γιος του αείμνηστου συνδικαλιστή Αλέκου Πώποτα και παλιού εκδότη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και αδελφός του εκδότη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ Γιώργου Πώποτα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου