ΤΟΠΙΚΑ

Η ηρωίνη «θέρισε» δύο

η-ηρωίνη-θέρισε-δύο-851206

Νεκροί από ηρωίνη με διαφορά μισής ώρας βρέθηκαν χθες το μεσημέρι ένας 34χρονος από τη Νέα Ιωνία και ένας 29χρονος από το Βόλο. Αν και από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου οι δύο θάνατοι δεν φαίνεται να σχετίζονται μεταξύ τους, εντούτοις όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται.
Ειδικότερα, χθες στις 12 το μεσημέρι περίοικοι στην περιοχή του εργοστασίου της Βαμβακουργίας είδαν μέσα στο αυτοκίνητό του τον 34χρονο δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Νέας Ιωνίας να κείτεται νεκρός στην θέση του οδηγού.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στη θέση του συνοδηγού σύνεργα ηρωίνης, ενώ ο θάνατος του 34χρονου εκτιμάται ότι προήλθε πριν από τρεις ώρες.
Μισή ώρα αργότερα σε εγκαταλελειμμένη οικία, η οποία χρησιμοποιείται ως στέκι τοξικομανών, στην συμβολή των οδών Τρικούπη και Λόρδου Βύρωνος, βρέθηκε νεκρός ο 29χρονος άεργος από το Βόλο. Δίπλα του βρέθηκαν επίσης σύνεργα ηρωίνης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών οι δύο θάνατοι δεν φαίνεται να συνδέονται, καθώς οι δύο τοξικομανείς δεν είχαν κοινούς γνωστούς ούτε κινούνταν στα ίδια κυκλώματα.
Ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο τις τελευταίες ημέρες στην πιάτσα των τοξικομανών να διακινείται νοθευμένη ηρωίνη, γι’ αυτό το λόγο τα σύνεργα της χρήσης ναρκωτικών που βρέθηκαν, εστάλησαν σε ειδικό εργαστήριο για ανάλυση της σύνθεσης των υπολειμμάτων.
Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι ο 34χρονος ήταν χρήστης ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια.
Και οι δύο τοξικομανείς είχαν συλληφθεί στο παρελθόν από τις διωκτικές αρχές για κατοχή ηρωίνης και χαρακτηρίζονταν ως χρήστες, καθώς δεν είχαν απασχολήσει για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Και για τις δύο υποθέσεις το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου διενεργεί προανάκριση.

Θάνατοι
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών από την αρχή του χρόνου έχουν επίσημα καταγραφεί συνολικά τέσσερις θάνατοι από ναρκωτικά στη Μαγνησία, ενώ την τελευταία διετία καταγράφονται επισήμως πέντε θάνατοι από ναρκωτικά, δύο το 2006 και τρεις το 2005.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου