ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Προχωρά καλά
Σύντομα αναμένεται να γίνουν γνωστά τα «καλά νέα» της συνεργασίας μεταξύ του νομάρχη Μαγνησίας και του δημάρχου Αισωνίας Δημ. Καντόλα. Οι συζητήσεις των δύο πλευρών συνεχίζονται για αρκετές εβδομάδες και αφορούν στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Πλησιάζουν όπως φαίνεται στο τέλος και έπονται ανακοινώσεις.
Β.Σ.

Πασοκειάδας συνέχεια…
Σήμερα συγκαλείται η δημοτική ολομέλεια του Βόλου, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Είναι η μεγαλύτερη οργάνωση του Νομού και συγκαλείται πριν από τη Νομαρχιακή Συνέλευση. Δημοτικές ολομέλειες γίνονται αυτές τις ημέρες και στους καποδιστριακούς ΟΤΑ.
Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί δημοτική ολομέλεια της Κάρλας στο Στεφανοβίκειο, ενώ η δημοτική ολομέλεια στη Νέα Ιωνία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.
Επί ποδός μάχης το ΠΑΣΟΚ… εν όψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης. Εκτός από τις εξελίξεις και την εκλογή προέδρου θα γίνει φυσικά και αποτίμηση για την ήττα, αν και μία πρώτη απόπειρα έγινε και θα συνεχιστεί και στη Νομαρχιακή συνέλευση.
Β.Κ

Οι αφίξεις…
Την Κυριακή στη Λάρισα θα βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ήδη η Επιτροπή Στήριξης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία δραστηριοποιείται έντονα τις τελευταίες ημέρες, ενώ για σήμερα το μεσημέρι προγραμματίζεται και συνέντευξη Τύπου στα γραφεία που προεκλογικά λειτούργησε το εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Ιωλκού με Αργοναυτών.
Την Τρίτη στο Βόλο θα βρίσκεται ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ τις επόμενες μέρες, όπως λένε οι πληροφορίες, προγραμματίζεται και επίσκεψη Βενιζέλου σε Λάρισα και Βόλο.
Η Θεσσαλία θα έχει “και πάλι την τιμητική της” και από τους τρεις υποψηφίους προέδρους.
Β.Κ

Αύτανδροι
Θερμός προβλέπεται ο χειμώνας. Ασφαλιστικό και Σκόπια δημιουργούν μίγμα εκρηκτικό και όποιος αντέξει.
Η Κυβέρνηση έπεσε στα βαθειά με το καλημέρα. Μάλιστα εάν σκεφτεί κανείς και την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ που προεκλογικά απορρίπτονταν, μάλλον δικαίως μπορούμε να πούμε ότι “η Κυβέρνηση μας έριξε στα βαθιά” και όποιος ξέρει κολύμπι το πολύ-πολύ να αντέξει περισσότερο… από αυτούς που θα πάνε αύτανδροι…
Β.Κ

Ερευνα για το «πόθεν έσχες»
Παρέλαση τις τελευταίες εβδομάδες από 150 (!!!) συνολικά αιρετούς της Αυτοδιοίκησης της Μαγνησίας, σε Α΄ και Β΄ βαθμό, στο γραφείο του Εφέτη – ανακριτή στη Λάρισα.
Σκοπός η κατάθεση στοιχείων για το «πόθεν έσχες», καθώς και για την παροχή διευκρινίσεων για περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας που ήταν επικεφαλής σε θέσεις ευθύνης των Δήμων και της Νομαρχίας, όσο και μετά την παρέλευση δύο ετών που έληξε η θητεία τους.
Η… ταλαιπωρία των αιρετών ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια περίπου, όταν διατυπώθηκε υπό μορφή παραπολιτικού σχολίου το ερώτημα δημοσιογράφου τοπικής εφημερίδας για το «πόθεν έσχες» των ντόπιων πολιτικών, γεγονός που προκάλεσε την επέμβαση της Δικαιοσύνης…
Α.Τ.

Συγχωνεύονται
Θέμα ολίγων μηνών, όπως μαθαίνω, είναι η τοπική αλλά και ουσιαστική συγχώνευση της ΑΝΕΜ και του ΚΕΚΑΝΑΜ σε ένα και ενιαίο Νομικό Πρόσωπο.
Α.Τ.

«Διπλωματικό» επεισόδιο
Παρολίγο… διπλωματικό επεισόδιο χθες στην Αθήνα ανάμεσα στον πρώην και το νυν Νομάρχη. Όπως με πληροφορούν, ο Γιαν. Πρίντζος αφαίρεσε –κατά λάθος;- το κομπολόι του Απ. Παπατόλια, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να βρεθεί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και έτοιμος να ξαναρχίσει το κάπνισμα.
Α.Τ.

Πάμε να το πάρουμε…
…Μάλλον πάμε για νίκη – πρόκριση ενόψει των Μεσογειακών και της κρίσιμης ψηφοφορίας που γίνεται σε εννιά μέρες από σήμερα και συγκεκριμένα το άλλο Σάββατο στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Αυτή την αίσθηση αποκόμισαν τουλάχιστον οι κ.κ. Απ. Παπατόλιας, Γιαν. Πρίντζος και Γιώργος Μπάϊμπας μετά τη συνάντηση που είχαν με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Σταύρο Δουβή…
Α.Τ.

Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός
Ακριβώς την ώρα που στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Καρατζαφέρης συναντούσε το Δήμαρχο Παπαγεωργόπουλο και το Νομάρχη Ψωμιάδη, στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου