ΤΟΠΙΚΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ: Συμβολική διαμαρτυρία…

περιφερειακοσ-συμβολική-διαμαρτυρί-851206

Συμβολική διαμαρτυρία για την μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου του Περιφερειακού πραγματοποιήθηκε χθες μπροστά από τον αρχαιολογικό τάφο.

«Με τη σημερινή μας παρουσία θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο μια απαράδεκτη κατάσταση», ανέφερε από το χώρο της συγκέντρωσης ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.
Για την ανάδοχο εταιρία είναι άγνωστο πότε το έργο θα ολοκληρωθεί. Εάν ξεπεραστούν τα κωλύματα που υπάρχουν, τότε δεν θα χρειαστούν περισσότεροι από έξι μήνες, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας «ΝΤΙ-ΕΣ» Αλέξης Βασιλειάδης.
Ο ίδιος ενημέρωσε ότι η Αρχαιολογία έχει «φρενάρει» τις εργασίες και σε άλλα τμήματα, καθώς εξετάζεται η ύπαρξη αρχαίων.
Πάντως η απουσία σαφούς και συγκεκριμένου συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών φαίνεται ότι συνεχίζει ακόμη να ταλαιπωρεί το έργο του Περιφερειακού.
Αγανακτισμένοι εμφανίστηκαν κάτοικοι των περιοχών, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν στη χθεσινή συμβολική διαμαρτυρία.
Στη συγκέντρωση, στην οποία κάλεσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αρτέμιδας και Αισωνίας, εκπρόσωποι του δήμου Βόλου, του Επιμελητηρίου, του ΤΕΕ, του Εργατικού Κέντρου, εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι κατοίκων.
«Δίνουμε ακόμη το μήνυμα, εις πείσμα ορισμένων, ότι δεν θα σταματήσουμε να παρακολουθούμε από κοντά και συστηματικά το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου που δεν αρχίζει από τη Λαρίσης ούτε ολοκληρώνεται στο λόφο της Γορίτσας», πρόσθεσε ο νομάρχης και κάλεσε σε συντονισμό ενεργειών, ώστε να δρομολογηθούν μελέτες και στη συνέχεια οι κατασκευές των υπολοίπων τμημάτων, για ένα ολοκληρωμένο έργο από τις Αλυκές μέχρι το Μαλάκι.
Το κοινό ψήφισμα των φορέων της Μαγνησίας, από τον Ιανουάριο, η κάθοδος φορών στο ΥΠΕΧΩΔΕ και η διαρκής όχληση των διαφόρων υπηρεσιών που εμπλέκονται «έχει δρομολογήσει σήμερα εννέα μήνες μετά, χωρίς ικανοποιητικούς ρυθμούς, την κατασκευή της εργολαβίας «σκούπα» με την οποία ολοκληρώνεται όμως η κατασκευή μόνο του α’ τμήματος από Λαρίσης μέχρι Γορίτσα», ανέφερε ο νομάρχης.
Σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια, «η ενημέρωση για την πορεία του έργου είναι μία υπόθεση που αφορά όλη την κοινωνία και δεν μπορεί ούτε να αποτελεί «μονοπώλιο» κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων, ούτε να συγχέεται με ανεπίσημες πληροφορίες ή φημολογίες»
Γι’ αυτό ανέφερε ότι είναι ώρα οι φορείς της Μαγνησίας να συγκροτήσουν Επιτροπή Διαρκούς Παρακολούθησης του έργου, ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες μελέτες, με τις απαλλοτριώσεις, με τις εργολαβίες.
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουμε ξανά το έργο στην τύχη του, αναμένοντας απλώς από την κυβέρνηση την ολοκλήρωση του», δήλωσε ο νομάρχης και ανακοίνωσε ότι η επιτροπή προτείνεται να είναι ολιγομελής για να είναι αποτελεσματική και ουσιαστική.
Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Νομάρχης, Δήμαρχος Βόλου, Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, Εργατικό Κέντρο.
Σε δεύτερο επίπεδο θα λειτουργεί από τους αναπληρωτές ή τεχνοκρατικά στελέχη μια διαρκής ομάδα εργασίας, που με τη γραμματειακή υποστήριξη της ΝΑΜ θα συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και θα επεξεργάζεται τα προβλήματα που θα ανακύπτουν.
Ο εκπρόσωπος της ΝΤΙ-ΕΣ Αλ. Βασιλειάδης ενημέρωσε ότι οι εργασίες αυτή τη στιγμή αφορούν στο υδραυλικό τμήμα του έργου, δηλαδή στην κατασκευή των οχετών. «Υπάρχουν δύο κωλύματα προς το παρόν με την Αρχαιολογία, καθώς εξετάζονται κάποια τμήματα για ύπαρξη αρχαίων. Εμείς συνεχίζουμε στα υπόλοιπα τμήματα. Από την πλευρά μας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις εργασίες, αρκεί να υλοποιηθεί η μελέτη στον τάφο και να μπορέσουμε να συνεχίζουμε κατασκευάζοντας τους φρεατοπασάλους», ενημέρωσε.
Από την πλευρά του ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς επανέλαβε ότι η ΝΑΜ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από τους ρυθμούς κατασκευής του έργου. «Ο ανάδοχος της εργολαβίας-σκούπα έχει εγκατασταθεί εδώ και δύο μήνες και ουσιαστικά έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα», ανέφερε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου