ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση για Μυθολογικό Πάρκο στο Πήλιο επεξεργάζεται η ΝΑΜ

πρόταση-για-μυθολογικό-πάρκο-στο-πήλι-851206

Θετικές προοπτικές διανοίγονται, σύμφωνα με πληροφορίες, για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Η απόφαση της Νομαρχίας να προχωρήσει στην αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου στις Αγριόλευκες, μέσα από ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, όπου υπό τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρίας θα εκχωρούνται αρμοδιότητες και συμμετοχή στους όμορους ΟΤΑ του Πηλίου, αλλά και σε ιδιώτες που θα ήθελαν να επενδύσουν, φαίνεται να αποδίδει τους πρώτους καρπούς, καθώς έχει αρχίσει ήδη και καταγράφεται μία σημαντική κινητικότητα για το θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Ανώνυμης Εταιρίας, το 51% της οποίας θα ανήκει στη ΝΑΜ και το υπόλοιπο 49% σε ΟΤΑ και σε ιδιώτες, έχουν εκδηλώσει συμμετοχή όλοι οι όμοροι ΟΤΑ, οι οποίοι στην αρχή φάνηκαν να είναι διστακτικοί στη νέα πρωτοβουλία της σημερινής ηγεσίας της ΝΑΜ. Μία διστακτικότητα όμως, η οποία με την πάροδο του χρόνου ξεπεράστηκε, με αποτέλεσμα να εκφράζεται τώρα η βεβαιότητα ότι στο αμέσως επόμενο διάσημα το θέμα θα έλθει προς συζήτηση και έγκριση συμμετοχής στην υπό σύσταση νέα Ανώνυμη Εταιρία στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Πορταριάς, Αγριάς, Αρτέμιδος, Μουρεσίου και στην Κοινότητα Μακρινίτσας. Ήδη η ΝΑΜ έχει ζητήσει όπως οι σχετικές αποφάσεις των Δήμων έχουν ληφθεί μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, έτσι ώστε στη συνέχεια η σχετική απόφαση να έλθει προς έγκριση και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Σημειώνεται πως η αρχική απόφαση της ΝΑΜ προβλέπει όπως τα μετοχικό κεφάλαιο της Ανώνυμης Εταιρίας είναι 300.000 ευρώ.
Εκτός όμως από τους Δήμους, στο νέο θεσμικό πλαίσιο για το Χιονοδρομικό Κέντρο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και ιδιώτες. Είναι χαρακτηριστικό πως ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκδηλώσει τόσο η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Κ. Λεβέντης, ως μεμονωμένος επιχειρηματίας, ο οποίος εμπλέκεται ως γνωστόν εδώ και χρόνια με επιτυχία στα τουριστικά πράγματα της περιοχής μας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι ενδιαφέρον για το νέο καθεστώς, με το οποίο θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, έχει εκδηλωθεί και από επιχειρηματία των Αθηνών.
Στους στόχους ωστόσο των ιθυνόντων της ΝΑΜ δεν είναι μόνο η αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου, αλλά συνολικά ολόκληρου του ορεινού όγκου του Πηλίου για τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι χαρακτηριστικό πως πολύ πριν τη σύσταση της Ανώνυμης Εταιρίας και των φορέων και των ιδιωτών που θα συμμετάσχουν στο κεφάλαιό της, η Νομαρχία επεξεργάζεται εδώ και καιρό ήδη μία πρόταση για τη δημιουργία Μυθολογικού Πάρκου στο Πήλιο, μία πρόταση που θα περιλαμβάνει πάμπολλες δράσεις και η οποία αρκετά σύντομα θα δει, όπως πιστεύεται, το φως της δημοσιότητας, όπου θα εξειδικεύονται οι στόχοι της αλλά και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για τη χρηματοδότηση και την εφαρμογή της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου