ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206


Η εικόνα δεν είναι φωτομοντάζ. Είναι από την «προσγείωση» αυτοκινήτου σε είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Καρτάλη προχθές το απόγευμα. Ευτυχώς εκείνη την στιγμή δεν βρισκόταν κανείς στην είσοδο της πολυκατοικίας, ενώ και ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν έπαθε τίποτα.
Δ.Χ.


Γιορτή του τσίπουρου
Στη φωτογραφία Τυρναβίτισσες γιορτάζουν το “άγιο τσιπουράκι”, Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007. Στον Τύρναβο γιορτάζουν το τσίπουρο, μιας και το τσίπουρο έχει συνδεθεί με την οικονομική ζωή της πόλης. Ιστορικές πηγές αναφέρουν για αμπελουργικά προϊόντα στον Τύρναβο από το 1600. Το ούζο γεννήθηκε στον Τύρναβο και δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα διπλοαπεσταγμένο τσίπουρο.

Η ενοποίηση των Ενώσεων
Ακούγαμε χθες τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Λάρισας, τον κ. Θανάση Κοκκινούλη, να κάνει λόγο για την ανάγκη εφαρμογής του Καποδίστρια και στο συνεταιριστικό κίνημα με τη συγχώνευση των Ενώσεων. Το ίδιο υποστηρίζουν και πολλά συνεταιριστικά στελέχη της Μαγνησίας, μολονότι σημειώνουν ότι υπάρχουν δυσκολίες λόγω της διαφορετικής οικονομικής θέσης της κάθε Ένωσης ξεχωριστά. Για παράδειγμα οι βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής φέτος υποστηρίζουν ότι θα ήταν σε πολύ καλύτερη οικονομική θέση, αν είχαν για παράδειγμα δικό τους εκκοκκιστήριο στη Μαγνησία. Το βαμβάκι, όπως λένε, που μάζεψαν φέτος, είναι άριστης ποιότητας, στις τιμές ωστόσο που παρελήφθη το προϊόν τους από τους εκκοκκιστές σε καμία περίπτωση δεν συνυπολογίστηκαν τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, μολονότι είναι γνωστό ότι από τη βελτιωμένη ποιότητα παράγεται περισσότερο και ποιοτικότερο εκκοκκισμένο βαμβάκι.
Α.Τ.

Διακόσια ευρώ το κοστούμι
Τελικά με μέση τιμή τα 66 λεπτά το λίτρο ξεκίνησε στη Μαγνησία η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από χθες. Αυτό σημαίνει ότι σε σχέση με την περσινή τιμή έναρξης η φετινή είναι αυξημένη κατά 20%. Υπολογίζεται ότι μια μέση οικογένεια για τους πέντε χειμερινούς μήνες ξοδεύει περίπου 1000 ευρώ για θέρμανση. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Αϊνστάιν ώστε να υπολογίσει ότι φέτος το οικογενειακό βαλάντιο μόνο για τη θέρμανση. χωρίς να υπολογίζονται άλλου είδους ανατιμήσεις σε αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης, θα επιβαρυνθεί κατά 200 ευρώ. Κατά τα λοιπά η ζωή τραβάει την ανηφόρα.
Χ.Μ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου