ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμός στον Ολυμπιακό που θέλει τύχη… και αποτελέσματα

προβληματισμός-στον-ολυμπιακό-που-θέ-851206

Χωρίς νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές είναι ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα της Β Εθνικής και, έχοντας 2 μόλις βαθμούς, είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, θυμίζοντας πολλά από το προπέρσινο πρωτάθλημα.
Και είναι η Κέρκυρα που μας κάνει να θυμόμαστε το πρόσφατο παρελθόν, αφού αυτή κέρδισε προχθές τον Ολυμπιακό στο Βόλο, όπως και πρόπερσι 0-2… για να κερδίσει στο τέλος την άνοδο και ο Ολυμπιακός να οδηγηθεί στη Γ Εθνική.
Ομως ο φετινός Ολυμπιακός, έχοντας δείξει ότι έχει και καλό πρόσωπο, δικαιούται κάτι καλύτερο από την έως τώρα παρουσία του στο πρωτάθλημα και μπορεί να το πάρει με λίγη τύχη και μια γενικότερη σταθερότητα.
Οσο αφορά στο προχθεσινό ματς με την Κέρκυρα, χάθηκε και δεν αλλάζει τίποτα και καλό είναι να κοιτάμε μπροστά… αλλά και πίσω διορθώνοντας τα λάθη…
Προχθές ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δεχόμενος στην αρχή του αγώνα ένα γκολ σε ρυθμό προπόνησης και είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά έχασε πέναλτι.
Ετσι με κακή ψυχολογία, πολλά λάθη, παρά την προσπάθεια δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό, με την Κέρκυρα, όχι καλύτερη, να κερδίζει το ματς…
Ο Ολυμπιακός δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ, που το πέτυχε, αλλά δεν μέτρησε!!!
Όπως φάνηκε από το βίντεο στη φάση του 69’, όταν ο Κοντέων με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ήταν σε κανονική θέση, καλυπτόμενος από δυο αντιπάλους. Όμως με υπόδειξη του δεύτερου βοηθού για οφσάιντ, το γκολ του 23χρονου επιθετικού των «ερυθρόλευκων» ακυρώθηκε.
Οι φίλαθλοι ήλπιζαν πως θα πανηγύριζαν την πρώτη φετινή νίκη της ομάδας τους και το πίστευαν αυτό και από την η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο κύπελλο επί του Ατρόμητου Αθηνών, που είχε δημιουργήσει αισιόδοξες προσδοκίες.
Όμως το αποτέλεσμα ήταν και πάλι απογοητευτικό και χειρότερο από το πρώτο ματς έδρας που η ομάδα έμεινε στο μηδέν με τον Αγιο Δημήτριο, ενώ και αυτό το ότι σε δυο ματς έδρας οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν σκοράρει κάτι σημαίνει…
Οι φίλαθλοι, που περιμένουν το κάτι καλύτερο, για αρκετή ώρα μετά τη λήξη του ματς έμειναν έξω από το γήπεδο, ζητώντας από όλους να φέρουν τον Ολυμπιακό στο σωστό δρόμο και ψηλότερα…
Αδικημένος από το τελικό αποτέλεσμα ένιωθε ο Κώστας Σταματίου μετά τη λήξη του ματς, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να τονίζει πως: «Το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί κατάφωρα, παρότι οι παίκτες μου προσπάθησαν αρκετά για τη νίκη. Δεν μπορώ να προδικάσω την εξέλιξη που θα είχε το ματς, εάν ο Κατσαρός ευστοχούσε στο πέναλτι, αλλά η ουσία είναι ότι δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμασταν. Δεν καταθέτουμε τα όπλα. Θα φανούμε δυνατοί, όπως κάναμε αρκετές φορές την περσινή χρονιά».
Όσο για το τι φταίει για την πενιχρή συγκομιδή του Ολυμπιακού αλλά και τα «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοση της ομάδας του, ο 47χρονος τεχνικός είπε: «Στα τελευταία παιχνίδια δεν έχω παράπονα από την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Για παράδειγμα, η ενδεκάδα ήταν σχεδόν ίδια με αυτή που ξεκίνησε την περασμένη αγωνιστική στον Εύοσμο, με την προσθήκη του Κατσαρού που ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση με τον Ατρόμητο. Η τύχη φέτος μας έχει γυρίσει παντελώς την πλάτη, αλλά δεν πρέπει να μας πυροβολείτε για τα αποτελέσματα, γιατί έχουμε καλή ομάδα και θα έρθουν σύντομα οι νίκες».
Πάντως η πιο κοντινή καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν αυτή της περασμένης Τετάρτης και ο Βολιώτης τεχνικός δεν έπρεπε να σταθεί στην εκτός έδρας 11άδα, ενώ πλέον πρέπει να καταλήξει σε ένα βασικό κορμό…
Πάντως ακόμη και ο Μπάμπης Τεννές, αφού μίλησε για μια μία σπουδαία νίκη, είπε ότι Ολυμπιακός ίσως να άξιζε κάτι περισσότερο…
Από χθες πάντως όλοι στον Ολυμπιακό… βλέπουν Ηλυσιακό, πιστεύοντας ότι από του Ζωγράφου μπορεί να γίνει νέα αρχή με πιο θετικά αποτελέσματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου