ΤΟΠΙΚΑ

Δάσκαλε που δίδασκες

δάσκαλε-που-δίδασκες-851206

Εχει συγκινήσει το πανελλήνιο τις τελευταίες μέρες με την περιπέτεια της υγείας του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος. Το πρόβλημα της υγείας του και η σοβαρότητά του ήταν γνωστά στον ελληνικό λαό. Εκείνο που αγγίζει τις ψυχές των πολιτών είναι το απαράμιλλο θάρρος και η ανθρωπιά με την οποία προσεγγίζει το πρόβλημά του ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας. Η καρτερικότητά του, το κουράγιο του, η ψυχραιμία του και κυρίως η ευρύτητα πνεύματος και το περίσσευμα καρδιάς με το οποίο στέκεται απέναντι στο πρόβλημά του, εκπέμπουν κάποια ισχυρά μηνύματα.
Μάλιστα χθες το βράδυ ρωτήθηκε και μίλησε και για τη διαδοχή του. Απαντώντας ευθέως, υπογράμμισε ότι ουδείς αναντικατάστατος και όταν έρθει η ώρα θα γίνει και αυτό. Δεν διανοήθηκε να φωνάξει για κοράκια, κάτι που είχε κάνει ο προκάτοχός του, αν και θα ήταν απολύτως δικαιολογημένος με τα όσα είδαμε τις τελευταίες ημέρες.
Αναμφίβολα στον αντίποδα απογοητευτική η εικόνα της ιεραρχίας από τη στιγμή που μαθεύτηκε ότι η προσπάθεια μεταμόσχευσης στον Αρχιεπίσκοπο απέτυχε. Άλλοι κρυφά και άλλοι φανερά παίζουν το παιχνίδι της διαδοχής και λαμβάνουν θέση, προκειμένου να εφορμήσουν στα αξιώματα μετά την πιθανή αναδιάταξη στην κορυφή της ιεραρχίας.
Μα καλά, δεν είναι αυτοί οι… Άγιοι που διδάσκουν και σε μας, τους κοινούς θνητούς, ότι ακόμα και στην εποχή μας γίνονται θαύματα; Τέτοια ψυχρότητα ο απλός λαός δεν την περίμενε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου