ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Δια μαγείας
Εχει γίνει πλέον συνηθισμένο φαινόμενο. Μετά από κάθε προαναγγελία κινητοποίησης για το έργο του Περιφερειακού ακολουθεί μία ανακοίνωση ότι το όποιο πρόβλημα στο έργο έχει αντιμετωπιστεί. Εάν η κινητοποίηση ανασταλεί, τότε το πρόβλημα παρουσιάζεται ξανά, ενώ εάν υπάρξει πρόθεση για νέα κινητοποίηση, τότε όλα λύνονται και πάλι δια μαγείας.
Οι επισημάνσεις έγιναν χθες από τον νομάρχη Μαγνησίας, στη διάρκεια της συμβολικής διαμαρτυρίας για το έργο του Περιφερειακού, στο σημείο του μυκηναϊκού τάφου.
Ο ίδιος δε ανέφερε ότι εάν σε κάθε διαδικαστικό στάδιο υπάρχει εμπλοκή δύο μηνών, τότε…
Β.Σ.

Μελέτες και ομελέτες…
Οι κάτοικοι, πάντως, δήλωσαν πως δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία στις πλάτες τους. Μέχρι τώρα, όπως είχαν ενημερωθεί δια του Τύπου, το πρόβλημα φαινόταν ότι ήταν τα 250.000 ευρώ για την μελέτη προσωρινής στερέωσης του θολωτού τάφου. Αφού βρέθηκαν τα χρήματα, απόρησαν που «κολλάνε» πλέον οι εργασίες. Με απλά λόγια μετέφερε όσα ακούνε τα τελευταία χρόνια ο εκπρόσωπος της επιτροπής πολιτών για το έργο Κ. Λάνης: «Μας λένε για μελέτες, προμελέτες, αντιμελέτες και ομελέτες… Τα πράγματα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα. Και να δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα. Φτάνει πια».
Β.Σ.

Σύγχρονοι θάλαμοι αερίων
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα, όπως έχει αποδειχθεί μετά από πολυετείς έρευνες σε ΗΠΑ, Ευρώπη, αλλά και Ελλάδα, έχουν σαν άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση κατά 1,8% του συνόλου των ημερήσιων θανάτων. Η αύξηση αυτή των αποκαλούμενων σύγχρονων ρύπων προκαλεί άμεση αύξηση των θανάτων από αναπνευστικά προβλήματα κατά 3,4% και από καρδιαγγειακά αίτια κατά 1,4%!!! Το δημοσίευμα έγινε με αφορμή την καταγραφή υπερβάσεων στον ουρανό της Αθήνας κατά 100 μέρες ετησίως. Στο Βόλο βεβαίως, ως γνωστόν, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, αφού τις 100 μέρες υπέρβαση τις έχουμε ξεπεράσει από τα τέλη Αυγούστου. Βεβαίως στο Βόλο δεν κουνιέται φύλλο. Βλέπουμε όλα τα συμπεράσματα και τις επιστημονικές μελέτες σαν αριθμούς που δεν μας αφορούν. Είμαστε πραγματικά άξιοι της τύχης μας.
Χ.Μ

Είδες το τριφύλλι;
Εγκρίνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς το ποσό των 9.000.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν δύο μικροί δρόμοι που θα οδηγούν στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Είναι άλλωστε γνωστός βάζελος ο Γιώργος Σουφλιάς. Στο Βόλο ο Περιφερειακός, όπως αποδείχθηκε χθες, κολλάει στις 25.000 ευρώ της μελέτης για τη στερέωση του θολωτού τάφου. Μήπως πρέπει να καταργήσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου και να ιδρύσουμε τον Παναθηναϊκό Βόλου;
Χ.Μ

Αναγκαίες οι διαμαρτυρίες
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι διαμαρτυρίες για την μη πρόοδο των εργασιών του Περιφερειακού είναι απολύτως αναγκαίες. Στο χθεσινό κάλεσμα της Νομαρχίας συμμετείχαν κάποιοι φορείς, όχι πολλοί είναι η αλήθεια, ωστόσο το μήνυμα δόθηκε. Πάντως αυτοί οι πενήντα, αν έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο ΥΠΕΧΩΔΕ, θα είχαν σίγουρα πιο άμεσα αποτελέσματα. Σκεφθείτε το Σουφλιά να αντικρίζει φάτσα φόρα κάθε μέρα, απ΄ το πρωί μέχρι το βράδυ, τον Αλεξόπουλο (ήταν κι αυτός χθες) στην πόρτα του και μάλιστα καθιστό στο πλατύσκαλο. Το πιθανότερο είναι να χάσει και το υπόλοιπο της ακοής του, κοινώς να κουφαθεί ή να σκάσει στα γέλια και χωρίς να το καταλάβει να υπογράψει. Όσο να ’ναι, κάποια ανέκδοτα καινούργιας κοπής θα γνωρίζει ο Δήμαρχος.
Χ.Μ

Μέλι γάλα στον κάμπο
Οι εποχές Μπασιάκου πέρασαν ανεπιστρεπτί για τον θεσσαλικό κάμπο. Η χθεσινή θριαμβευτική υποδοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκου Κοντού από τους αγροτοσυνδικαλιστές και τους κτηνοτρόφους της Λάρισας είναι απτή απόδειξη ότι οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου βρίσκουν στο πρόσωπό του ένα σύμμαχο. Με δυο λόγια ο νέος υπουργός χθες είπε πολλά ναι, λίγα θα δούμε και μόνο ένα όχι. Μέχρι και άτοκα δάνεια στους κτηνοτρόφους υποσχέθηκε, έως σαράντα ευρώ για το κάθε ζώο, προκειμένου να ανταπεξέλθουν τη δύσκολη χρονιά. Στήριξη της ΕΑΣ Λάρισας για τη δημιουργία γαλακτοβιομηχανίας και κα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου