ΤΟΠΙΚΑ

Συγκλονιστικός ο Χριστόδουλος

συγκλονιστικός-ο-χριστόδουλος-851206

Εξέπληξε ακόμη και τους θεράποντες γιατρούς χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας με απόλυτη διαύγεια και γενναιότητα για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, κατά την έξοδο του από το Νοσοκομείο.
Εξερχόμενος από το νοσοκομείο “Τζάκσον Μεμόριαλ”, απ όπου έλαβε εξιτήριο σήμερα γύρω στις 5:15 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δήλωσε ότι αναρρώνει από τη “δεύτερη περιπέτεια” μετά την εγχείριση, επισημαίνοντας ότι “αυτή δεν πέτυχε, αλλά χρειάζεται χρόνος να επουλωθούν τα τραύματα και απ εδώ και πέρα θα ακολουθηθεί η τρίτη φάση, στην οποία οι γιατροί θα δώσουν θεραπευτική αγωγή”.
Απαντώντας σε ερώτηση, αν είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι το θέλει πάρα πολύ, “αλλά η ανάγκη με κρατάει εδώ”, πρόσθεσε.
Σε ερώτηση, αν συνεχίζει να στηρίζει και να έχει εμπιστοσύνη στον κ. Τζάκη, τόνισε: “Βεβαίως, ο κ. Τζάκης είναι ένας εξέχων επιστήμων, ο οποίος έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις στον ελληνικό λαό”.
Σε άλλη ερώτηση αν θα παραμείνει για θεραπεία στις ΗΠΑ ή αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας ανέφερε: “Στο Μαϊάμι είμαστε σε μεγάλο ιατρικό κέντρο διεθνούς φήμης και μιας και ήρθα εδώ δεν θα ήταν καλό να φύγω και να ψάχνουμε να βρούμε αλλού λύσεις για το πρόβλημα.
Μετά από μερικές μέρες θα υπάρχουν νεότερα και τότε θα δούμε αν η θεραπεία γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες ή θα γίνει στην Ελλάδα”.
Ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στο διαμέρισμα όπου διαμένει από τις 18 Αυγούστου. Μαζί του είναι ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός, ο αρχιδιάκονος Άνθιμος, ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα Ανδρέας Ψυχάρης.
Πάντως η χθεσινή συγκλονιστική εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου «πάγωσε» τα σενάρια της διαδοχής, τα οποία καλλιεργούταν έντονα τις τελευταίες μέρες σε κύκλους ολόκληρου του φάσματος της Ιεραρχίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου