ΤΟΠΙΚΑ

Ανάδειξη τοπικών προϊόντων

ανάδειξη-τοπικών-προϊόντων-106598
Στην ανάδειξη και στήριξη των τοπικών προϊόντων, μέσω του Προγράμματος Καινοτομίας Ελληνικού Προϊόντος, στοχεύει η αμιγώς ελληνική εταιρία «Μαρινόπουλος», τα στελέχη της οποίας παραχώρησαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Ξενία, καλώντας τους παραγωγούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα ξεκίνησε φέτος το καλοκαίρι και φιλοδοξεί να αναδείξει τον πλούτο και τη μοναδικότητα των προϊόντων της ελληνικής γης, ενώ παράλληλα η εταιρία επιθυμεί να μεταφέρει το μήνυμα της έμπρακτης υποστήριξης στα ελληνικά προϊόντα, τα οποία ήδη κυριαρχούν στα ράφια της.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλους της εταιρίας κ. Jerome Loubere, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αργύρης Κοπάνας, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος αλλά και αρκετοί παραγωγοί που συνεργάζονται με την εταιρία «Μαρινόπουλος».
Όπως τόνισε ο κ. Jerome Loubere, η εταιρία Μαρινόπουλος, συνεργάζεται ήδη με περισσότερους από 2.000 Έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές, διαθέτοντας μέσα από το δίκτυο των καταστημάτων της προϊόντα που είναι ελληνικής προέλευσης σε ποσοστό 96%.
Παράλληλα η Μαρινόπουλος στηρίζει την επιχειρηματικότητα με έναν πρωτοποριακό διαγωνισμό καινοτομίας που αναζητά καινοτόμα προϊόντα σε όλη τη χώρα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους εμπνευστούν κάτι διαφορετικό να δουν τις ιδέες τους τοποθετημένες προς πώληση στα ράφια των καταστημάτων της για έξι μήνες. Το Πρόγραμμα Καινοτομίας Ελληνικών Προϊόντων της Μαρινόπουλος έχει ταξιδέψει ήδη στις Σέρρες και την Τρίπολη, ενώ επόμενος προορισμός είναι η Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο της ενέργειας και τα 33 καταστήματα, Carrefour, Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express της περιοχής, προσφέρουν στους καταναλωτές σημαντικές εκπτώσεις σε τοπικά προϊόντα, είτε επώνυμα, είτε ιδιωτικής ετικέτας Carrefour, αναδεικνύοντας τον τοπικό χαρακτήρα και την παράδοση της περιοχής.

Χαρακτηριστικά ο κ. Loubere τόνισε: «Μέσω των συγκεκριμένων ενεργειών φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ελληνικών προϊόντων καθώς και τους παραγωγούς που τα καλλιεργούν. Τα ελληνικά προϊόντα είναι για εμάς ιδιαίτερα, γιατί περιέχουν τη γεύση και το άρωμα της ελληνικής γης, το μεράκι και τον κόπο των Ελλήνων παραγωγών που, κόντρα στις αντιξοότητες της εποχής, εργάζονται με αφοσίωση και αγάπη», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Μαρινόπουλος, κ. Jerome Loubere.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλία ενημέρωσε ότι η Μαρινόπουλος διαθέτει 3 υπερμάρκετ Carrefour, 20 σουπερμάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος, 8 καταστήματα ευκολίας Carrefour Express και 2 καταστήματα franchise υπό την επωνυμία Carrefour Express. Στα οποία καταστήματα απασχολούνται συνολικά 912 άτομα. «Η Μαρινόπουλος συνεργάζεται με 58 ελληνικές εταιρίες και παραγωγούς της περιοχής. Μέσα από το δίκτυο των 800 καταστημάτων της ανά τη χώρα η Μαρινόπουλος διανέμει 639 κωδικούς επώνυμων προϊόντων και 139 κωδικούς προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Carrefour με προέλευση από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας», κατέληξε ο κ. Jerome Loubere.

Στην πρωτοβουλία της εταιρίας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και τόνισε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε αυτή τη ζοφερή περίοδο: «Πρέπει να γίνει παράδειγμα και για άλλες επιχειρήσεις. Είναι αδιανόητη η προκοπή της χώρας και η έξοδος από την κρίση εάν δεν στηριχθούμε πρωτίστως στην αγροτική παραγωγή και δεν δημιουργηθούν ανταγωνιστικά προϊόντα σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία» δήλωσε ο κ. Σκοτινιώτης.

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Καινοτομίας Ελληνικού Προϊόντος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας επεσήμανε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία άκρως ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή, που αξίζει σίγουρα να την στηρίξουν όλοι. «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας θεωρούμε ότι είναι σημαντικό στα ράφια των αγορών να προωθούνται και να προβάλλονται ελληνικά προϊόντα και ιδίως τοπικά προϊόντα. Σαν Περιφέρεια έχουμε ήδη εκπονήσει το επιχειρησιακό σχέδιο με τίτλο «Το καλάθι της Περιφέρειας Θεσσαλίας», κατέληξε ο κ. Κοπάνας.

Στην καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της εταιρίας Μαρινόπουλος και της ΕΒΟΛ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος, τονίζοντας ότι η πατρίδα περνά δύσκολες ώρες και για να βγει από την κρίση θα πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη, δουλειά, νέες ιδέες και πρωτοβουλίες από όλους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου