ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμικό παρών Βολιωτών

δυναμικό-παρών-βολιωτών-106612
Το δικό τους μπλοκ στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα σχημάτισαν χθες διαδηλωτές του Βόλου, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Βόλου αναχώρησαν με λεωφορεία νωρίς το μεσημέρι για την Πλατεία Συντάγματος.
Στους διαδηλωτές μεταξύ άλλων μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρο Βόλου με επικεφαλής τον πρόεδρο Θανάση Παπαδημόπουλο και πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού τομέα, ο πρόεδρος του Ν. Τ ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος, αντιπροσωπεία συνταξιούχων και ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων τσιμέντου Θανάσης Μούτος, νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι τους αποφασισμένοι να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθούνται και να ενώσουν τη φωνή τους με τους χιλιάδες άλλους διαδηλωτές που αναμένονταν χθες να κατακλύσουν την Πλατεία Συντάγματος εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το τρίτο μνημόνιο.
Η χθεσινή δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Βόλο συνεχίστηκε με μεγάλη επίσης συμμετοχή καθώς οι περισσότερες βιομηχανίες και χθες δεν λειτούργησαν όπως επίσης και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένους χώρους δουλειάς χθες καταγράφηκαν υψηλότερα ποσοστά απεργών, καθώς η χθεσινή μέρα χαρακτηρίστηκε και ορόσημο εξαιτίας της ψηφοφορίας στη Βουλή.
«Πρέπει πάση θυσία σήμερα να αποτραπεί η ψήφιση του νομοσχεδίου που είναι τερατούργημα και αναμένεται να αλλάξει άρδην τις ζωές μας προς το χειρότερο. Εάν περάσει, δυστυχώς θα είναι η ταφόπλακα για την ελληνική κοινωνία και ο κάθε βουλευτής θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό πριν επιλέξει με την ψήφο του να «καταστρέψει τις ζωές των Ελλήνων», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΕΚΒ.
Ο κ. Παπαδημόπουλος μάλιστα επανέλαβε ότι αυτό ισχύει και για όποιον τοπικό βουλευτή της Μαγνησίας ψηφίσει τα μέτρα και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτοί που θα το ψηφίσουν να γνωρίζουν ότι πλέον δεν έχουν καμία σχέση με τον τόπο τους» και επανέλαβε το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, καθώς ο αγώνας της εργατικής τάξης θα κλιμακωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Δημήτρης Κουτσούκος αποδοκίμασε την εμμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει όπως είπε στον αφανισμό του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου αλλά και όλης της κοινωνίας και προέβλεψε ότι αυτά δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι συσπειρωμένοι στα σωματεία τους. Ο κ. Κουτσούκος επίσης κατήγγειλε το σχέδιο απολύσεων που ξεκινά ήδη σύμφωνα με πληροφορίες και στο Δήμο Βόλου μετά την κατεπείγουσα εγκύκλιο για απολύσεις υπαλλήλων που δεν έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, σημειώνοντας ότι η απαίτηση αυτή της τρόικας δεν πρόκειται να περάσει.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

(Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου