ΤΟΠΙΚΑ

Αντίπαλες… για μια θέση εργασίας

αντίπαλες-για-μια-θέση-εργασίας-106634

Σε έντονη αντιπαλότητα βρέθηκαν δύο άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες στο Βόλο. Αιτία μια θέση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, την οποία διεκδικούσαν και -διαβολική σύμπτωση- τα ίδια ακριβώς στοιχεία ταυτότητας. Ίδιο όνομα, ίδιο επώνυμο και σα να μην έφτανε αυτό, και ίδιο πατρώνυμο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Χρειάστηκε χρόνος μέχρι οι αρμόδιες υπηρεσίες να ξεμπερδέψουν ποια από τις δύο είχε τελικά επιλεγεί για την πεντάμηνη πρόσληψή τους. Και στις δύο η ανάρτηση των ονομαστικών καταστάσεων των επιτυχόντων τον περασμένο Αύγουστο έδωσε ανάσα μέσα στην απελπισία της ανεργίας τους, ωστόσο ο κλήρος είχε πέσει μόνο για τη μία άνεργη. Η αγωνία τους για το ποια τελικά θα καταλάμβανε την πολυπόθητη θέση εργασίας έληξε μόλις προ ημερών…

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας της συνωνυμίας των δύο γυναικών. Είχαν το ίδιο όνομα, το ίδιο επώνυμο, αλλά και το ίδιο πατρώνυμο! Οι δύο άνεργες βρέθηκαν να διεκδικούν την ίδια θέση… μη γνωρίζοντας ποια τη δικαιούται πραγματικά, αφού στη σχετική ανάρτηση των επιτυχόντων δεν υπήρχε ο αριθμός πρωτοκόλλου, ούτε άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποφυγή της παρεξήγησης.

Όπως περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η μια γυναίκα εκ των δύο που ενεπλάκη στο μπέρδεμα της συνωνυμίας, τον περασμένο Αύγουστο αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, τα ονόματα των επιτυχόντων στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» στο Δήμο Βόλου, και έτσι βλέποντας το όνομα της θεώρησε ότι κατοχύρωσε μια θέση στο πεντάμηνο πρόγραμμα, για το οποίο είχε καταθέσει τα χαρτιά της.

Στη συνέχεια μέσα στον Αύγουστο υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα για αποδοχή εργασίας και περίμενε να την ειδοποιήσουν για την έναρξη του προγράμματος.

Ωστόσο η ίδια αλλά και η δεύτερη κοπέλα με το ίδιο όνομα βρέθηκαν προ εκπλήξεων όταν ειδοποιήθηκαν μέσα στον Οκτώβριο ότι για την ίδια θέση υπάρχουν δύο κοπέλες με το ίδιο όνομα, επώνυμο και πατρώνυμο, οι οποίες είχαν κάνει και οι δύο αποδοχή θέσης!
Τότε οι δύο κοπέλες ειδοποιήθηκαν και πήγαν στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να λυθεί το θέμα, ωστόσο από τα χαρτιά των δύο γυναικών δεν υπήρχαν διακριτικά για το ποια είχε επιλεγεί για τη θέση.
Όπως καταγγέλλει η παθούσα, μετά από επικοινωνία που είχε η ίδια με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, της είπαν ότι το θέμα έχει διευθετηθεί και ότι δεν δικαιούται η ίδια την θέση αλλά η άλλη κοπέλα, ωστόσο η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για το μπέρδεμα της συνωνυμίας δεν με ενημέρωσαν οι αρμόδιοι, με αποτέλεσμα σχεδόν τρεις μήνες να περιμένω για αυτήν την θέση. Αυτούς τους τρεις μήνες αναγκάστηκα να μείνω μόνιμα στο Βόλο περιμένοντας να δουλέψω» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Θα μπορούσαν να είναι περισσότερο οργανωμένοι και να μη δημιουργηθεί αυτή η σύγχυση, ενώ παράλληλα αν δεν τηλεφωνούσα εγώ προσωπικά δεν θα είχα ενημερωθεί ότι δεν δικαιούμαι την θέση. Πότε περίμεναν να με ενημερώσουν;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά η άτυχη νεαρή γυναίκα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου