ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές στα πρόθυρα της πείνας

μαθητές-στα-πρόθυρα-της-πείνας-106742

Εβδομήντα μερίδες φαγητού προσφέρει καθημερινά ο Δήμος Βόλου σε ένα μόνο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο του Βόλου, καθώς οι γονείς τους είναι σε οικονομική αδυναμία να τους παράσχουν το μεσημεριανό τους γεύμα. Πέρυσι οι αντίστοιχες μερίδες φαγητού που έδινε ο Δήμος Βόλου στο ίδιο σχολείο ήταν μόλις τριάντα!!!

Την ίδια στιγμή μόλις χθες η Διευθύντρια ενός δεύτερου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του Βόλου, ζήτησε από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να συνδράμει για τη σίτιση δέκα μαθητών του σχολείου που από την αρχή της σχολικής χρονιάς υποσιτίζονται. Το γεγονός είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, καθώς στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν ελάχιστα παιδιά μεταναστών.

Μετά την κοινοποίηση του προβλήματος σήμανε συναγερμός. Ήδη, όπως έγινε γνωστό, για την πρώτη εβδομάδα η σίτιση των μαθητών θα εξασφαλιστεί από τους γονείς των υπόλοιπων μαθητών. Από εκεί και πέρα, όπως είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και δημοτική σύμβουλος Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα, στη συνέχεια τη σίτιση των μαθητών θα την αναλάβουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Επιπλέον, όπως προσθέτει η κ. Μπαρτζιώκα, θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας με διευθυντές δημοτικών σχολείων, όσοι από αυτούς το επιθυμούν, προκειμένου να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά τέτοια περιστατικά.

Την ίδια στιγμή στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας τα ισχνά οικονομικά των σχολείων συνεχίζουν να αποτελούν βραχνά για το Δήμο, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, καθώς τα λειτουργικά έξοδα επιβαρύνονται με το κόστος για την κάλυψη των εξόδων θέρμανσης με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ που δίνονται για τη θέρμανση σε όλα τα σχολεία της χώρας είναι πολύ λίγα, λέει η Μπαρτζιώκα. Θα μπορούσαν, προσθέτει η δημοτική σύμβουλος, να εξοικονομηθούν περισσότερα χρήματα για τη θέρμανση των σχολείων από άλλο λογαριασμό, όπως αυτός που αφορά στο μαζικό αθλητισμό που είναι 65 εκατομμύρια ευρώ, όπως σημειώνει η δημοτική σύμβουλος Βόλου.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου