ΤΟΠΙΚΑ

Συμβολική διαμαρτυρία για τον Περιφερειακό

συμβολική-διαμαρτυρία-για-τον-περιφε-851206

Συμβολική διαμαρτυρία αύριο στο χώρο του αρχαιολογικού τάφου πάνω στον περιφερειακό του πολεοδομικού συγκροτήματος.
«Η υπομονή και οι αντοχές των κατοίκων έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Οφείλουμε να αναλάβουμε δυναμικές πρωτοβουλίες για να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση», επισημαίνει ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.
Ο νομάρχης καλεί δημάρχους και εκπροσώπους φορέων του νομού, στη 1.30 το μεσημέρι της Δευτέρας, στο χώρο του αρχαιολογικού τάφου, σε μια συμβολική διαμαρτυρία, προκειμένου να συναποφασιστούν οι επόμενες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Με επιστολή του απευθύνθηκε στους δημάρχους Βόλου Αλ. Βούλγαρη, Ν. Ιωνίας Π. Μαβίδη, Αγριάς Θ. Παπαευθυμίου, Αισωνίας Δημ. Καντόλα, Αρτέμιδος Δημ. Αλεξόπουλο, τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Απ. Αρέθα, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Σ. Αναγνώστου και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου Ηλ. Τασσιό.
«Επί μία σχεδόν δεκαετία», όπως επισημαίνει, «η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου ταλαιπωρεί και πληγώνει τους πολίτες. Σήμερα η προοπτική για την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου οδικού άξονα, από τις Αλυκές μέχρι το Μαλάκι, που αποτελεί και το συνολικό έργο του Περιφερειακού, απομακρύνεται, ενώ οι προβλέψεις για χρηματοδότηση στο εγγύς μέλλον δεν είναι διόλου ευοίωνες.
Στην αρχή του χρόνου μετά από συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου εκδώσαμε κοινό ψήφισμα που καταθέσαμε στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
Δυστυχώς, από τότε και παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας, η έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων κεντρικών υπηρεσιών και η εκ του μακρόθεν (ΥΠΕΧΩΔΕ) παρακολούθηση του έργου συνέβαλαν, για άλλη μια φορά στην καθυστέρηση της υλοποίησής του.
Τίποτα ουσιαστικό δεν προχώρησε, εκτός του ότι δημοπρατήθηκε η εργολαβία «σκούπα» για το τμήμα Λαρίσης μέχρι Γορίτσα και ότι ανακοινώθηκε ότι το ΠΕΠ θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη του τμήματος από «Μπουρμπουλήθρα» μέχρι Λαρίσης.
Πιστεύουμε ότι η υπομονή και οι αντοχές των κατοίκων έχουν προ πολύ εξαντληθεί. Οφείλουμε να αναλάβουμε δυναμικές πρωτοβουλίες για να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου