ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Ο υπόγειος «πόλεμος» μαίνεται σε δύο «κέντρα εξουσίας». Στην Ιεραρχία και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η διαφορά είναι ότι στο δεύτερο είναι μόνο δύο οι διεκδικητές…

Διότι στην Ιεραρχία υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, όπως ξαναγράψαμε, αλλά και δυνάμεις που αλληλοαναιρούνται. Η μία ισχυρή ομάδα «καίει» έναν δικό της, για να ακυρώσει και κάποιον άλλης ομάδας.

Λέγεται ότι προς στιγμήν υπάρχει ένας αποδεκτός «συμβιβασμός», να μεταφερθούν απλώς κάποιες από τις δραστηριότητες (όχι αρμοδιότητες) του Αρχιεπίσκοπου σε άλλον Μητροπολίτη, χωρίς για την ώρα διαδοχή. Δεν θέλουν τώρα διαδοχή οι στενοί συνεργάτες του Χριστόδουλου, διότι παραμένει σε εκκρεμότητα η δική τους «τακτοποίηση».

Αν με την επιστροφή από το Μαϊάμι υιοθετηθεί η πρόταση μεταφοράς κάποιων δραστηριοτήτων, τότε λέγεται ότι μάλλον ο κλήρος πέφτει στον δικό μας Ιγνάτιο. Για να διαπιστώσουμε μετά, αν θα ισχύσει το γνωστό παιδικό άσμα ότι βγάζουμε «κλήρο» για να «δούμε ποιος-ποιος-ποιος θα φαγωθεί…».

Στο δεύτερο «κέντρο εξουσίας», το υπόγειο δουλεύει για να βγουν στη μπερλίνα όσο γίνεται περισσότεροι επώνυμοι υπέρ του ενός ή του άλλου. Πάντως, με την παγιοποίηση των δημοσκοπήσεων υπέρ Παπανδρέου, κάποια αθηναϊκά φύλλα αναζητούν… άγνωστες σκοτεινές πτυχές της διαδρομής του Γιώργου.

Είναι παλιά η φράση, αλλά ταιριάζει: «Οταν με κάλεσαν να γίνω πρωθυπουργός, πριν απο δυο χρόνια, δεν υπήρχαν πολλοί υποψήφιοι για το αξίωμα. Από τότε όμως η αγορά έχει αισθητά ενισχυθεί.” (Ουίνστον Τσώρτσιλ-Ιανουάριος 1942).

«Αν με το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα κατάρρευσης η κυβέρνηση δεν μπορεί να μαζέψει τον εαυτό της, τι θα γίνει όταν η αντιπολίτευση ανακτήσει δυνάμεις;», αναρωτήθηκε προς την στήλη στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης.
Ξέρω ’γω; Μπορεί να αναζητήσει καλύτερα τσοπανόσκυλα από τον Τραγάκη (της διπλής καταμέτρησης ψήφων γαλάζιων βουλευτών) ή πιο αυστηρούς τσοπάνηδες από τον Σιούφα.

Ορθώς προβληματίζει την κυβέρνηση η αδυναμία να ελεγχθεί το τεράστιο σε έκταση κύκλωμα των καυσίμων, οπότε αναγκαστικά την πληρώνει ο καταναλωτής. Υπολογίστε ότι το «κύκλωμα» αποτελείται από δύο διυλιστήρια, 15 εταιρίες πετρελαιοειδών και περίπου 800 βυτιοφόρα…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου