ΤΟΠΙΚΑ

“Γαλάζιες” διαφωνίες για το ασφαλιστικό

γαλάζιες-διαφωνίες-για-το-ασφαλιστ-851206

Στο στόχαστρο βουλευτών της ΝΔ βρέθηκε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας, για τις απόψεις που εξέφρασε για το Ασφαλιστικό. Οι βολές θορύβησαν τη Ρηγίλλης και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς θεωρήθηκαν προειδοποιητικές για τις κυοφορούμενες αλλαγές.
Ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να μην κρύβουμε υπό το πέπλο της τεχνοκρατίας και των τεχνοκρατικών αντιλήψεων απόψεις που έχουν πάρει διαζύγιο από τα ζωντανά ρεύματα που διατρέχουν την ελληνική κοινωνία».
Από την πλευρά του ο κ. Γ. Μανώλης, ο οποίος επιτέθηκε στον κ. Γκαργκάνα λέγοντας «είναι σκληρός και δείχνει ένα μίσος για τον άνθρωπο του μεροκάματου», επανήλθε την Παρασκευή προειδοποιώντας ακόμα και με παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα εάν εφαρμοστούν οι προτάσεις του διοικητή της ΤτΕ.
Ο κ. Μανώλης, μάλιστα, προκάλεσε αναταραχή και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αρνούμενος να αποδεχθεί την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Παράλληλα, ο δήλωσε ότι δεν θέλει να συμμετάσχει σε καμία επιτροπή.
Εξάλλου, ως «λαγό» για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό παρουσίασε, εμμέσως πλην σαφώς, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ. Κ. Πουπάκης, υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν δεδομένα και θα πρέπει να δεχθούμε αλλαγές που μας γυρίζουν τα κοινωνικά δικαιώματα αρκετές δεκαετίες πίσω».

Ευάγγελος Αντώναρος
Σε ερώτηση αν ανησυχούν την κυβέρνηση οι εκφράσεις δυσαρέσκειας βουλευτών της ΝΔ που διαπιστώθηκαν κατά τη σύσταση των επιτροπών της Βουλής ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος είπε πως δεν είδε καμία τέτοια έκφραση δυσαρέσκειας και τόνισε πως «κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος και η ελευθερία του είναι κατοχυρωμένη και στον κανονισμό της Βουλής και στο Σύνταγμα».
Σε ερώτηση για την αντίδραση του βουλευτή Γ. Μανώλη είπε πως «η απάντηση που έδωσα είναι συνολική». Για το αν τα φαινόμενα αποσυσπείρωσης στη συμπολίτευση ανησυχούν την κυβέρνηση εν όψει επίλυσης του Ασφαλιστικού ο κ. Αντώναρος επισήμανε πως η πλειοψηφία των Ελλήνων αντιλαμβάνεται την ανάγκη να βρεθούν λύσεις αποδεκτές από όλους μέσα από συστηματικό, χρήσιμο, εποικοδομητικό, ωφέλιμο και αποτελεσματικό διάλογο.
«Σε αυτόν προσβλέπουμε όλοι» υπογράμμισε, ενώ για το αν υπάρχει συγκεκριμένη κυβερνητική άποψη που πρέπει να ακολουθούν οι βουλευτές είπε πως «ο πρωθυπουργός έγκαιρα, πριν από τις εκλογές, έχει τοποθετηθεί παρουσιάζοντας τους άξονες που θεωρούμε ότι είναι η βάση της συζήτησης γύρω από την οποία πρέπει να περιστραφεί η προσπάθεια για την αντιμετώπιση των θεμάτων».
Σε ερώτηση για τις θέσεις των κ.κ. Καράογλου, Μανώλη και Παναγιωτόπουλου είπε πως μένει στην προηγούμενη απάντησή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου