ΤΟΠΙΚΑ

Συσκέψεις για τους οίκους της ανοχής

συσκέψεις-για-τους-οίκους-της-ανοχής-119472

Δύο αλλεπάλληλες συσκέψεις συγκαλεί αύριο το πρωί στο κτήριο Σκενδεράνη ο τοπικός Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου Παντ. Πελεκάνος, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα αδειοδότησης των οίκων ανοχής που λειτουργούν στο Βόλο, η οποία έχει λήξει από τον περασμένο Μάρτιο και ως εκ τούτου υφίσταται θέμα νομιμότητάς τους.

Αρχικά ο Αντιδήμαρχος θα συναντηθεί με τις εννέα ιερόδουλες που ασκούν το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου στις ισάριθμες θέσεις που έχουν χωροθετηθεί από τον πρώην Δήμο Βόλου σε διάφορα σημεία κοντά στο Δημαρχείο. Μισή ώρα αργότερα ο κ. Πελεκάνος θα συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Εισαγγελίας, του Δήμου και της Αστυνομίας.

Όπως είπε χθες ο κ. Πελεκάνος, ο ίδιος θα ζητήσει να υπάρξει παράταση μέχρι τρία χρόνια, προκειμένου στο παραπάνω χρονικό διάστημα ο νέος ενιαίος Δήμος Βόλου να προχωρήσει στη νέα χωροθέτηση των οίκων ανοχής στην πόλη. Μία χωροθέτηση που όπως σημείωσε ο τοπικός Αντιδήμαρχος Βόλου θα γίνει σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Νίκο Μόσχο, που πρόκειται σε προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής να φέρει την πρόταση του Δήμου.
Όπως είπε ο κ. Πελεκάνος, για το θέμα εκκρεμεί η ανανέωση ή η παράταση της άδειας λειτουργίας τους, που έληξε τον περασμένο Μάρτιο, μετά και την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής της παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 2734/99, που είναι ο εισαγγελέας Βόλου. Παράλληλα ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας στην Επιτροπή, Κώστας Χαλέβας, έχει θέσει θέμα για το αν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους, όπως ορίζει ο νόμος.
Στην τελευταία άτυπη συνεδρίαση της επιτροπής μέσα στο καλοκαίρι, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κ. Χαλέβας έθεσε το θέμα ότι οι υπάρχοντες οίκοι δεν τηρούν τις προϋποθέσεις του νόμου σε ό,τι αφορά τις αποστάσεις (200 μέτρα) που πρέπει να έχουν από τις εκκλησίες, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (φροντιστήρια κ.λ.π.) και ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να σταλεί έγγραφο στην Πολεοδομία Βόλου που να απαντά κατά πόσο υπάρχει σχέδιο χωροθέτησης των οίκων ανοχής και ανάλογο χρονοδιάγραμμα.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σ’ εκείνη τη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας είχε προτείνει να παραμείνουν τον πολεοδομικό ιστό για να γίνονται καλύτερα οι έλεγχοι αλλά και για την ασφάλεια των ίδιων των ιεροδούλων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου