ΤΟΠΙΚΑ

Από το κακό στο χειρότερο με τους τραυματισμούς

από-το-κακό-στο-χειρότερο-με-τους-τραυμ-851206

Επειγόντως αγιασμό φαίνεται πως χρειάζεται η ομάδα του ΑΟ Ολυμπιακού Βόλου. Ο Μιχάλης Ζιώγας είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην συνέντευξη Τύπου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής και μετά την νίκη κόντρα στον Θερμαϊκό πως “χρειαζόμαστε αγιασμό, γιατί στο τέλος θα μείνουμε οι μισοί”. Πλέον οι ερυθρόλευκοι καλούνται να βρεθούν στην Άρτα την Κυριακή για να αντιμετωπίσουν την τοπική Αναγέννηση στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στον Βόρειο Ομιλο και για αυτό το παιχνίδι όμως τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό, αναγκάζοντας τον Λαρισαίο τεχνικό, αν μη τι άλλο, να πονοκεφαλιάζει.

Προβλημάτων συνέχεια
Η ομάδα του Βόλου έως τώρα τα έχει καταφέρει και με το παραπάνω στις επίσημες υποχρεώσεις της, αφού απέκλεισε Παναχαϊκή και Ηλυσιακό διαδοχικά στο κύπελλο Ελλάδος και από την άλλη πήρε την νίκη και το πρώτο τρίποντο στο φετινό μαραθώνιο που μόλις ξεκίνησε. Ο Κοταρέλας θα απουσιάσει από την 2η αγωνιστική, καθώς υπέστη υποτροπή στην παλαιότερη θλάση που είχε υποστεί στον αγώνα με τον Ηλυσιακό. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός ήταν αμφίβολος για την πρεμιέρα, όμως προτιμήθηκε από τον Μιχάλη Ζιώγα, παθαίνοντας τελικά υποτροπή. Πέραν του Κοταρέλα, ο Λούκας Μάρκος Ενρίκε θα απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, που αγγίζει τις είκοσι ημέρες, καθώς υπέστη θλάση στο δικέφαλο. Αντίθετα με τους δύο προαναφερθέντες, ο Γέλοβατς θα μπορεί από σήμερα να συνεχίσει την προετοιμασία με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, καθώς το διάστρεμμα ήταν ελαφριάς μορφής.
Παράλληλα διάστρεμμα υπέστη κατά την χθεσινή προπόνηση και ο Σκρέκας, δίχως να έχει ξεκαθαρίσει η σοβαρότητά του. Όμως τα προβλήματα τραυματισμών ήταν πολλά και όχι αμελητέα ως τώρα. Αρχικά ο Νασιόπουλος απουσίασε για 15 ημέρες περίπου, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν και οι Κόκκας, Ζαφείρης, Κοταρέλας, Σαβάλα.

Επιστρέφουν Μητσιόπουλος-Ευθυμιάδης
Αρκετά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΑΟ Ολυμπιακού κόντρα στον Θερμαϊκό, χωρίς όμως να ευθύνονται κατ ανάγκη οι Γκάγκας και Γεωργατζιάς, καθώς η άμυνα αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Ο Ζαφείρης είχε αυξημένες υποχρεώσεις και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κρατώντας παράλληλα το μηδέν της εστίας του. Κόντρα στην Άρτα επιστρέφουν οι Μητσιόπουλος και Ευθυμιάδης, που αποτελούν το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας του Μιχάλη Ζιώγα και σίγουρα ο 45χρονος προπονητής μπορεί να αισθάνεται πια περισσότερο βέβαιος για τα μετόπισθεν, αφού πλέον διαθέτει περισσότερα «όπλα» στην κατοχή του.
Πάντως, εκτός από την άμυνα, οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν πρόβλημα και στην επίθεση, αφού μπορεί να σκόραραν, όμως οι στιγμές που απείλησαν την αντίπαλη εστία ήταν ελάχιστες και θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από το ΕΑΚ ακόμη και με την ήττα. Απαντες πλέον καλούνται να δουλέψουν στις επόμενες ημέρες, ώστε να διορθωθούν οι επιθετικές ατέλειες και να φτάνουν ακόμη πιο κοντά στο γκολ. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η επίθεση αλλά και ο χώρος του κέντρου θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, μιας και ο Λούκας δεν θα μπορεί να αγωνιστεί. Ο Κοταρέλας πολλές φορές πήρε την θέση του επιτελικού μέσου που κάλυπτε ο Βραζιλιάνος, αλλά τώρα θα πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης και των δύο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου