ΤΟΠΙΚΑ

Ο Χριστόδουλος αγωνιά, οι “δελφίνοι” συσκέπτονται

ο-χριστόδουλος-αγωνιά-οι-δελφίνοι-851206

«Ελπίζω σύντομα να βρούμε μόσχευμα…». Η δήλωση ανήκει στον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που παρακολουθεί τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στο ειδικό κέντρο του Μαϊάμι, Ανδρέα Τζάκη, και περιγράφει με τον πλέον πειστικό τρόπο την ένταση που προκαλεί η κατάσταση αναμονής για την ανεύρεση του κατάλληλου μοσχεύματος.
Ο κ. Χριστόδουλος δείχνει καλά. Επισκέπτεται τις Ορθόδοξες εκκλησίες της Ομογένειας, ασκείται καθημερινά στο στατικό ποδήλατο που του έχουν παραχωρήσει οι θεράποντες ιατροί, συνεργάζεται με τα άτομα του στενού περιβάλλοντός του για τα διοικητικά θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος και παρακολουθεί από τα συνδρομητικά κανάλια τις πολιτικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στην εγχώρια σκηνή.
Ο κ. Χριστόδουλος κάθε 4-5 μέρες υποβάλλεται σε δειγματοληπτικές εξετάσεις. Μια διαδικασία που επιτείνει το αίσθημα αναμονής του. Το τελευταίο διάστημα φοβάται ότι θα βρεθεί κάτι που πιθανότατα θα μεταθέσει την επέμβαση της μεταμόσχευσης.
Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος δίνει τη μάχη του στις ΗΠΑ στην Ελλάδα οι δελφίνοι κινούνται με προσοχή προκειμένου να εξασφαλίσουν την υποστήριξη όσων περισσότερων εκλεκτόρων. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Ζάκυνθο συγκεντρώθηκαν, στις 24 Αυγούστου, 17 αρχιερείς με πρόσχημα τη γιορτή του Αγίου Διονυσίου. Την περασμένη Πέμπτη, στην ονομαστική γιορτή του μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου, επικράτησε ανάλογο κλίμα εκκλησιαστικής σύναξης. Γνωστά μέλη της Ιεραρχίας δεν παρέλειψαν να επικοινωνήσουν με τον μητροπολίτη Σπάρτης για να ανιχνεύσουν τις προθέσεις του. Κάποιοι ιεράρχες μάλιστα, στo πλαίσιο της ανταλλαγής ευχών για την ονομαστική του εορτή, τον παρότρυναν να κινηθεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη μετά Χριστόδουλου εποχή.
Αλλοι που κινούνται στις αυλές ετέρων δελφίνων προσπάθησαν να βολιδοσκοπήσουν τους σχεδιασμούς του μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου, ενώ και άλλα πρόσωπα άρχισαν να οργανώνονται προκειμένου να διεκδικήσουν τη θέση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου