ΤΟΠΙΚΑ

Ελεγχοι της ΝΑΜ στις κεντρικές θερμάνσεις

ελεγχοι-της-ναμ-στις-κεντρικές-θερμάν-851206

Κεντρικές θερμάνσεις και καυστήρες κτιρίων μπαίνουν στο «στόχαστρο» κλιμακίων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας από τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν στην ατμόσφαιρα οι μη συντηρημένες κεντρικές θερμάνσεις θα γίνει προσπάθεια να μειωθούν μέσα από σειρά ελέγχων, που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από τον ερχόμενο μήνα.
Τους ελέγχους προανήγγειλε χθες ο αντινομάρχης αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος Ν. Ντίτορας. Όπως ενημέρωσε, συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα προβούν σε ελέγχους, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους σε δύο βασικά σημεία: στο εάν οι κεντρικές θερμάνσεις έχουν τοποθετηθεί από εξειδικευμένα συνεργεία –που σημαίνει ότι λειτουργούν σωστά και με ασφάλεια -και στο εάν με τη λειτουργία τους δημιουργούν προβλήματα ρύπανσης, δηλαδή εάν εκπέμπουν ρύπους που υπερβαίνουν τα ανώτερα επιτρεπόμενα όρια.
Ο κ. Ντίτορας, ενόψει των ελέγχων που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν, κάλεσε χθες τους ιδιοκτήτες κτιρίων και τους διαχειριστές πολυκατοικιών να τακτοποιήσουν «εκκρεμότητες» γύρω από τη λειτουργία καυστήρων, προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις θα υπάρξουν και πρόστιμα-«καμπάνες».
Στις προθέσεις της Νομαρχίας Μαγνησίας μέσα από τους ελέγχους και τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων δεν είναι μόνο η επιβολή προστίμων για τη συμμόρφωση σύμφωνα με όσα οι διατάξεις προβλέπουν, αλλά πρωτίστως η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού, όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος αντινομάρχης.
Και αυτό διότι, όπως υπενθύμισε, είναι διαπιστωμένο ότι η λειτουργία των καυστήρων αποτελεί έναν από τους παράγοντες πρόκλησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου