ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

«Παράθυρο»
…«Παράθυρο» για την αφαίρεση των εμποδίων από την οδό Λαμπράκη άφησε προχθές ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου Χαράλαμπος Σκυργιάννης, μιλώντας προς επαγγελματίες της περιοχής, την ώρα που τα συνεργεία τοποθετούσαν τα κολωνάκια κατά μήκος του δρόμου. « Μπορούν, είπε, να αποσυρθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί το έργο του περιφερειακού δρόμου, γεγονός που θα οδηγήσει τα βαρέα οχήματα εκτός των κεντρικών οδών της πόλης». Λέτε;
Α. Τ.

Η αποπεράτωση του Περιφερειακού
…Πάντως για το ίδιο θέμα ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου Γιώργος Καραΐσκος σε ανύποπτη στιγμή έχει δηλώσει ότι όταν συνδεθούν με την εργολαβία- σκούπα τα δύο κομμάτια του περιφερειακού, εκτιμάται ότι θα ανακουφιστεί το κέντρο της πόλης από το 20% των οχημάτων που κυκλοφορούν σήμερα.
Α.Τ.

Οι δημοτικοί αστυνόμοι
…Η Δημοτική Αρχή θα ήθελε τα μέτρα για την πάταξη της παράνομης στάθμευσης στο κέντρο να συνοδεύονται και από συμπληρωματικά μέτρα που θα έρχονταν να βοηθήσουν αποτελεσματικότερα την εφαρμογή τους. Για παράδειγμα, θα ήθελε ο Δήμος να έχει περισσότερη δύναμη από δημοτικούς αστυνόμους, αλλά ο οριστικός πίνακας επιτυχόντων από το ΑΣΕΠ δεν πρόκειται να αναρτηθεί πριν την παρέλευση τουλάχιστον ενός μήνα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει και εξάμηνη εκπαίδευσή τους, κάτι που πρακτικά μεταφράζεται ότι δεν θα είναι σε θέση να αναλάβουν υπηρεσία πριν τα μέσα του επόμενου χρόνου. Διάστημα που στο Δήμο θεωρούν ότι είναι άκαιρο για την έναρξη εφαρμογής του οποιουδήποτε μέτρου για το κυκλοφοριακό, καθώς θα έχει παρέλθει ενάμισης περίπου χρόνος από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία η παρούσα Δημοτική Αρχή.
Α.Τ.

Η ιστορία ενός βιβλίου
Παρότι διανύουμε την τρίτη εβδομάδα του σχολικού έτους το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, γράφοντας τη δική του ιστορία, ακόμη δεν έχει εμφανιστεί στις σχολικές αίθουσες. Τι θα γίνει, ουδείς γνωρίζει. Άλλοι ζητούν την απόσυρσή του κι άλλοι υπόσχονται ότι το βιβλίο θα διορθωθεί. Η ουσία είναι ότι ο Σεπτέμβριος πέρασε και οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού στα σχολεία της Ελλάδος δεν έχουν ακόμη διδαχθεί ούτε μία ώρα από το μάθημα της Ιστορίας. Θα μου πείτε, τέτοια που ήταν, καλύτερα που δεν την διδάχθηκαν.
Χ,Μ

Κίνδυνος ατυχήματος
Ο κίνδυνος ατυχήματος ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή, όπως κατ επανάληψη έχει επισημανθεί, στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται δίπλα στο ΕΑΚ. Η προοπτική τοποθέτησης χλοοτάπητα παραμένει πρόθεση επί σειρά ετών, καθώς δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα να εκφράζονται πολλά παράπονα. Καλό είναι να ληφθεί υπόψη των αρμοδίων το αίτημα, το οποίο χρήζει άμεσης υλοποίησης για ευνόητους λόγους.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Στον παλμό των εξελίξεων
Οι εξελίξεις που σημειώνονται στο πολιτικό σκηνικό βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο των συζητήσεων. Οι πολυμελείς παρέες που συγκεντρώνονται σε κεντρικά καφέ, αναλύουν, ως είθισται, επί μακρόν τα τεκταινόμενα, σχολιάζοντας παράλληλα τις τρέχουσες εξελίξεις. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών πυροδοτούν, όπως είναι φυσικό, έντονες συζητήσεις έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες, σύμφωνα με την προσφιλή συνήθεια των νεοελλήνων, οι οποίοι ζουν στον παλμό των εξελίξεων. Αυτήκοες μάρτυρες, οι περίοικοι κεντρικών περιοχών, που αναζητούν επί ματαίω ησυχία, καθώς όπως όλα δείχνουν ο μετεκλογικός πυρετός καλά κρατεί…
ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου