ΤΟΠΙΚΑ

Δεν αποκλείονται και νέες υποψηφιότητες στην “μάχη” διαδοχής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

δεν-αποκλείονται-και-νέες-υποψηφιότη-851206

Φουντώνει η μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι πλευρές Παπανδρέου και Βενιζέλου έχουν αποδυθεί σε πανελλαδική εκστρατεία, πιέζοντας βουλευτές και στελέχη να λάβουν ξεκάθαρη θέση. Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι ζυμώσεις για νέες υποψηφιότητες.
Την ώρα που οι διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, το κόμμα επιχειρεί να εντοπίζει τις αιτίες της εκλογικής ήττας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της GPO για λογαριασμό του Mega, στο ερώτημα εάν υπάρχει φόβος για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, η πλειονότητα του συνόλου των πολιτών (55,8%) απαντά «όχι», ενώ θετικά απαντά το 42,4%. Ειδικότερα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 74,8% δηλώνουν ότι δεν φοβούνται διάσπαση του κόμματος, ενώ 24% δηλώνει ότι φοβάται αυτό το ενδεχόμενο.
Επιπλέον, στο ερώτημα εάν υπάρχουν πολιτικές διαφορές μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου, από το σύνολο των πολιτών το 52,4% απαντά θετικά, ενώ αρνητικά απαντά το 43,5. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απαντούν «ναι» σε ποσοστό 50,8%, ενώ σε ποσοστό 44,7% απαντούν «όχι».

Η “μάχη” διαδοχής
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έντονες διαβουλεύσεις που εξελίσσονται στο περιθώριο της μάχης ψήφο με ψήφο που δίνουν οι δυο επίσημοι υποψήφιοι για την ηγεσία δεν έχουν αποδώσει επί του παρόντος και πιστοποιούν ότι καθημερινά το παιχνίδι ανοίγει περισσότερο.

Ήδη, έχει εκφραστεί πολύ θετικά για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια η Αννα Διαμαντοπούλου.
Η κα Διαμαντοπούλου, που έχει επίσης συνεχείς συζητήσεις με τα πρωτοκλασάτα στελέχη που παρακολουθούν σ΄ αυτή τη φάση μετέωρα την αναμέτρηση των δύο επίσημων μονομάχων, θα εκτιμήσει με προσοχή την κατάσταση πριν καταλήξει στις αποφάσεις της.

Στον αντίποδα βρίσκεται η περίπτωση του Θεόδωρου Πάγκαλου ο οποίος, άφησε να εννοηθεί ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι υποψήφιος, και μάλιστα δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας ανοιχτής αναμέτρησης στην οποία θα μπορούσε δυνητικά να μετάσχει.

Τις τελευταίες ημέρες «παίζει» επίσης και πιθανή υποψηφιότητα του Κώστα Σκανδαλίδη.
Από εκεί και πέρα, κάποιες συζητήσεις που έγιναν σε ό,τι αφορά πιθανή υποψηφιότητα και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη φαίνεται πως στερούνται περιεχομένου, καθώς ο ίδιος ο πρώην υπουργός, που θεωρητικά κινείται στον ενδιάμεσο τρίτο πόλο, διαψεύδει σε συνομιλητές του ότι ενδιαφέρεται. Μάλιστα στις αρχές της εβδομάδας είχε προβεί σε μια μάλλον αμφίσημη δήλωση, η οποία είχε εκτιμηθεί ότι κλίνει προς την πλευρά Βενιζέλου. Έκτοτε, όμως, δεν έχει κάνει άλλη κίνηση που να τον εντάσσει στη μια ή την άλλη πλευρά.

Αντίδραση Βενιζέλου
Την έντονη αντίδραση του Ευ. Βενιζέλου προκάλεσαν φήμες ότι άλλαξε το επώνυμό του, οι οποίες εμφανιζόταν ως πληροφορία στο λήμμα Evangelos Venizelos της αγγλόφωνης έκδοσης της Wikipedia. «Αναρωτιέμαι πόσο εμπαθής μπορεί να είναι κάποιος ώστε να μπει στην διαδικασία να ενημερώσει την παγκόσμια τράπεζα πληροφοριών Wikipedia με ψευδή στοιχεία στην προσπάθειά του να με σπιλώσει. Η γκεμπελική μέθοδος που επιβάλει την επανάληψη και διασπορά ενός ψεύδους μέχρι την επικράτησή του ως αλήθεια εφαρμόζεται κατά γράμμα» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος από το ιστολόγιό του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου