ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Το κάστρο του Στεφανοβικείου
Ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ γιατί έχασαν τις εκλογές. Τα αποτελέσματα ορισμένων περιοχών της Μαγνησίας αν κοιτάξουν, θα καταλάβουν πολύ καλά γιατί έχασαν τις εκλογές. Το Στεφανοβίκειο, μια καθαρά αγροτική περιοχή, αποτελούσε μοναδικό επαρχιακό σταθμό του Ανδρέα Παπανδρέου όταν επισκεπτόταν τη Μαγνησία ή τη Λάρισα. Σ΄ όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, από το 1981 και μετά, στο Στεφανοβίκειο τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ξεπερνούσαν το 60%. Στην τελευταία εκλογικά αναμέτρηση η ΝΔ έλαβε στα εκλογικά τμήματα του Στεφανοβικείου 56%!!! Είναι οφθαλμοφανές ότι οι δεσμοί μεταξύ ΠΑΣΟΚ και αγροτικού κόσμου έχουν υποστεί βαθύτατα ρήγματα, που δεν μπορούν να διορθωθούν ούτε σε 3 ούτε σε 4 χρόνια. Αυτό δεν το αποδεικνύει μόνο το αποτέλεσμα του Στεφανοβικείου, αλλά τα εκλογικά αποτελέσματα όλης της εκλογικής περιφέρειας. Αλλού λιγότερο κι αλλού περισσότερο.
Χ.Μ

Αποστάσεις ασφαλείας
Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό ποιον υποψήφιο βουλευτή υποστήριξε, με τα μπούνια μάλιστα, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης, σε χθεσινές του δηλώσεις για τη διαμάχη Ροδούλας Ζήση και Κώστα Καρτάλη κράτησε αποστάσεις ασφαλείας. Αρκετή κριτική δέχθηκε για τις προεκλογικές του επιλογές και έτσι, όποιος καεί από το κουρκούτι, φυσάει και το γιαούρτι.
Χ.Μ

Υπερδραστήρια η Σούλα Μπαρτζώκα
Η Πρόεδρος του ΔΙΕΚ και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας δημοτική σύμβουλος Σούλα Μπαρτζώκα επαληθεύει τη ρήση «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Εκπαιδευτικός η ίδια, με πολύχρονη εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις, αντιλαμβάνεται άμεσα τα προβλήματα των σχολείων και δρομολογεί λύσεις, παρά τα πενιχρά οικονομικά του Δήμου Βόλου. Από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι και σήμερα έχει κληθεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα πολλών σχολείων του Βόλου. Σε πολλές περιπτώσεις κατάφερε να δώσει άμεση λύση και σε κάποιες άλλες δρομολόγησε τις αναγκαίες λύσεις. Το βέβαιο είναι ότι αντιλαμβάνεται αμέσως τα θέματα και δεν ακούει ως… κινέζικα τα όσα της λένε εκπαιδευτικοί και γονείς. Μόνο που κυρίως η Πολιτεία αλλά και ο Δήμος θα πρέπει να δώσουν κάτι παραπάνω για τα σχολεία του Βόλου.
Χ.Μ

Η τρίτη λύση
Ολο και περισσότερα μέλη του ΠΑΣΟΚ και στη Μαγνησία πιστεύουν ότι μια τρίτη υποψηφιότητα για την ηγεσία, αν δεν αποτελούσε λύση ηρεμίας και ενότητας, σίγουρα θα ήταν η βαλβίδα εκτόνωσης της πόλωσης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου. Υπάρχει κι άλλος δρόμος, που έλεγε κι ο Γιώργος.
Χ.Μ

Επαφές με στόχο
Συναντήσεις και επαφές με τις διευθύνσεις των εργοστασίων του Βόλου αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία προγραμματίζει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΕΚΒ Ηλίας Τασσιός.
Ο νέος πρόεδρος του ΕΚΒ είναι αποφασισμένος να πέσει στα βαθιά, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι σε πολλούς εργασιακούς χώρους υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αρωγός στην προσπάθεια του ΕΚΒ πάντα τα πρωτοβάθμια σωματεία και όπου δεν υπάρχουν, είναι σίγουρο ότι θα γίνει προσπάθεια να συγκροτηθούν.
Β.Κ

Η εγκύκλιος
Η εγκύκλιος του Νίκου Αθανασάκη μοιάζει περισσότερο με “οδηγία προς ναυτιλομένους”, αφού οι παραινέσεις και οι νουθεσίες για ψυχραιμία, αν μη τι άλλο, δίνουν το στίγμα του τι θα πρέπει να επακολουθήσει.
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, βλέποντας τους “μεγάλους του ΠΑΣΟΚ” να τρώγονται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, είναι λογικό να ανησυχεί, αφού η νόσος είναι μεταδοτική. Συνιστά λοιπόν στις Νομαρχιακές όχι εσωστρέφεια αλλά πολιτική ανάλυση επί της ουσίας και προτάσεις.
Λέτε “ οι μικροί” να δώσουν το παράδειγμα και στους μεγάλους; Κάποτε γίνονταν αυτό, αλλά τότε το κόμμα ήταν ισχυρό και όλοι το υπολόγιζαν.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου