ΤΟΠΙΚΑ

Ποινική δίωξη για πρώην αντινομάρχη Μαγνησίας

ποινική-δίωξη-για-πρώην-αντινομάρχη-μ-851206

Ποινική δίωξη για την υπόθεση μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολείων περιφερειακών Δήμων της Μαγνησίας την περίοδο του 2005-6 ασκήθηκε χθες από την Εισαγγελία Βόλου, σε βάρος του πρώην αντινομάρχη, αρμόδιου για θέματα Παιδείας, κ. Κώστα Γκαβόπουλου. Η δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος αναφέρεται στη μίσθωση μεταφορικού μέσου για την μεταφορά μαθητών, που φέρεται να έχει γίνει παράτυπα και χωρίς να πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε από την Πταισματοδίκη Βόλου, η προκήρυξη για την μεταφορά μαθητών (νηπιαγωγείου εν προκειμένω) από τις περιοχές Μικροθηβών, Κριθαριάς, Βελανιδιάς σε σχολείο του Δήμου Νέας Αγχιάλου έγινε τον Φεβρουάριο του 2004 με προθεσμία κατάθεσης προσφορών μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2004.
Ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε σε ιδιώτη, αν και υπήρχαν -όπως προέκυψε- προσφορές και από δημόσιους φορείς. Στις 4 Νοεμβρίου 2004 δημοσιεύθηκε η απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με την οποία κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός στον ιδιώτη για μίσθωση «μίνι μπας» για την μεταφορά των μαθητών.
Η άδεια ωστόσο κυκλοφορίας του συγκεκριμένου οχήματος εκδόθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2004, δηλαδή μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού. Στην απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού δεν είχε αναγραφεί ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος και τα λοιπά στοιχεία του, τα οποία φέρεται να συμπληρώθηκαν εκ των υστέρων. Όπως μάλιστα προέκυψε από έλεγχο της Τροχαίας, στις 21 Νοεμβρίου 2005, είχε διαπιστωθεί ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν είχε την σχετική άδεια κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης για το διαγωνισμό, ο ιδιώτης έδινε καλύτερη προσφορά από τους υπόλοιπους, ενώ ακολούθησαν διαμαρτυρίες ιδιοκτητών ταξί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 18 Νοεμβρίου 2005 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Αγοραίων-Ταξί Μαγνησίας κ. Μπαΐλας με καταγγελία του κάνει λόγο
για «φωτογραφικές μισθώσεις», καθώς -όπως αναφέρει- εκκρεμεί ακόμη η εκδίκαση των μηνύσεων στην περίπτωση μεταφοράς μαθητών από Μικροβήβες και Αϊδίνι στο Δήμο Νέας Αγχιάλου, για την οποία προτιμήθηκε παράνομα ιδιωτικής χρήσης «μίνι μπας», τη στιγμή που βάσει Νόμου πρέπει να μισθώνονται αυτοκίνητα δημόσιας χρήσεως, όπως είναι τα αγοραία και τα ταξί». Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αγοραίων – Ταξί Ν. Μαγνησίας έχει καταθέσει αναφορά στον Εισαγγελέα κατά του αρμοδίου Αντινομάρχη κ. Γκαβόπουλου, όπου αναφέρονταν ότι «κάποιο ΙΧ εννιαθέσιο αυτοκίνητο πραγματοποιεί μεταφορά μαθητών και μετά από έλεγχο βρέθηκε ότι η απόφαση του Νομάρχη για την ανάθεση του έργου έχει ημερομηνία 4/11/2004 , όμως η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος εκδόθηκε στις 13/12/2004». Ακόμη αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο όχημα ήταν από εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων και μισθώθηκε από ιδιώτη για την μεταφορά των μαθητών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου