ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλα χαράτσια για μικρές συναλλαγές

μεγάλα-χαράτσια-για-μικρές-συναλλαγέ-851206

Στις ημέρες της παντοδυναμίας και της υπερκερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών οι συναλλασσόμενοι πολίτες καλούνται να καταβάλλουν όλο και μεγαλύτερες επιβαρύνσεις ακόμα και για απλές τραπεζικές συναλλαγές.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του συμπολίτη κ. Αχιλλέα Παναγιώτου, ο οποίος διατηρεί έναν απλό λογαριασμό όψεως με συνδικαιούχο την φοιτήτρια κόρη του και στον οποίο καταθέτει σε τακτά χρονικά διαστήματα κάποια χρήματα, τα οποία λαμβάνει η κόρη του στην πόλη την οποία σπουδάζει, αφού είναι η κάτοχος του βιβλιαρίου με τον αντίστοιχο λογαριασμό καταθέσεων.
Μέχρι πρότινος τα ποσά που κατέθετε στον ίδιο τον λογαριασμό του ο συγκεκριμένος συμπολίτης δεν είχαν καμία επιβάρυνση. Χθες όμως, πηγαίνοντας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας για την ίδια διαδικασία, διαπίστωσε έκπληκτος ότι για να καταθέσει 50 ευρώ στο λογαριασμό του επιβαρύνθηκε με 1 ευρώ και 20 λεπτά!
Ο ίδιος άνθρωπος μόλις τον προηγούμενο, μήνα κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στον ίδιο λογαριασμό, στις 29 Αυγούστου δηλαδή, είχε καταθέσει 100 ευρώ χωρίς καμία επιβάρυνση.
Παρά την οργισμένη αντίδραση του συγκεκριμένου συμπολίτη επαρκείς εξηγήσεις από τους τραπεζικούς υπαλλήλους δεν δόθηκαν. Ασφαλώς η συγκεκριμένη τακτική δεν ακολουθείται μόνο από την Εθνική Τράπεζα, αλλά από τις περισσότερες ιδιωτικές και δημόσιες. Ενώ είναι γνωστό ότι η διατήρηση λογαριασμού επιβαρύνεται με κάποια ποσά ετησίως, θεωρείται υπερβολικό και αδικαιολόγητο να επιβαρύνεται και η κάθε μικροκατάθεση στον ίδιο λογαριασμό.
«Είναι κάποια μικροποσά που καταθέτω στον κοινό λογαριασμό με την κόρη μου για κάποια παραπανίσια έξοδα που μπορεί να έχει στην πόλη που σπουδάζει κάθε μήνα. Είναι δυνατόν να εκμεταλλεύονται τα χρήματα των πολιτών και να τους επιβαρύνουν επιπλέον;», αναρωτιέται εκνευρισμένος στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που επισκέφθηκε, μη έχοντας πού αλλού να πει το παράπονό του, ο συμπολίτης κ. Παναγιώτου.
Τέτοια περιστατικά υποδεικνύουν ότι είναι αδήριτη η ανάγκη το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να εξορθολογήσει τα βάρη που επωμίζονται οι Έλληνες συναλλασσόμενοι στο πλαίσιο μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου